AcasăNewsKlaus Werner Cațavencu: Vreau să rămân președinte în „țărișoara mea”, și nu...

Klaus Werner Cațavencu: Vreau să rămân președinte în „țărișoara mea”, și nu în „Consiliul European”

Medaliat sâmbătă de FDGR, Klaus Werner Iohannis a declarat, referitor la ideea conform căreia ar fi unul dintre favoriții pentru președinția Consiliului European, că „vrea să rămână președintele României, și nu al Consiliului European”.

Klaus Verner Iohannis, președintele României (Sursa foto: Twitter)

Într-o criză patriotardă din perioada electorală a anilor săi, „Nicu Cațavencu”, „pușlamaua politică” a „Unei scrisori pierdute”, declama, la rândul său: „Ca orice român, ca orice fiu al ţării sale… în aceste momente solemne… (de abia se mai stăpâneşte) mă gândesc… la ţărişoara mea… (plânsul l-a biruit de tot) la România”.

Iohannis a declarat, în continuare, la primirea Medaliei de Onoare a Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) că „domnul deputat Ovidiu Ganţ, în laudatio, pentru care i-am mulţumit şi m-am bucurat foarte mult de cuvintele frumoase, a menţionat că sunt persoane importante, şi în ţară, şi în Europa, care m-ar vedea într-o poziţie de conducere într-o instituţie europeană. Şi vreau să spun aici, acum, public: eu sunt Preşedintele României şi vreau să rămân Preşedintele României, şi nu al Consiliului European, pentru că mai sunt, dragii mei, multe de făcut şi sunt dispus să rămân implicat”, a afirmat preşedintele Iohannis, .

Iohannis a adăugat că dorește să spună câteva cuvinte şi despre viața politică românească actuală. „Nu este niciun secret că, pentru România, ultimii ani au fost ani foarte complicaţi. Am avut o majoritate guvernamentală şi parlamentară care a avut obiectivul principal subjugarea justiţiei în interesul unor persoane. Am avut o majoritate care a încălcat principiul de bază al unei democraţii, principiul care înseamnă că guvernanţii trebuie să lucreze împreună şi pentru cei guvernaţi”, a afirmat preşedintele.

 Klaus consideră că, prin bagheta referendumului său, „peste noaptes-a schimbat percepția politică” a țării.

„Alegerile au fost pierdute de partidul de guvernământ şi au fost câştigate de Partidul Naţional Liberal (PNL), iar referendumul a primit un vot atât de clar, încât în ziua de azi niciun politician din România nu mai îndrăzneşte să vină în public cu o opinie contrară. Peste 6,5 milioane de români au votat „DA!” la ambele întrebări puse cu ocazia referendumului. Şi astfel, peste noapte, s-a schimbat percepţia politică din România. Dar s-a schimbat numai percepţia, încă nu componenţa politică din România. Este doar primul pas pe care l-am făcut, alegerile europarlamentare. Urmează alegeri prezidenţiale, urmează alegeri locale, în primăvara anului viitor, şi urmează alegeri parlamentare, în toamna anului viitor, sau, cine ştie, poate chiar mai repede”, a subliniat Klaus Iohannis.

Distincţia FDGR i-a fost acordată pentru activitatea sa ca preşedinte al Forumului, ca primar al Sibiului şi ca şef al statului, dar şi pentru contribuţia în promovarea valorilor şi tradiţiilor minorităţii germane.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc