AcasăNewsKlaus Johannis confirma: I s-a propus un post de ministru

Klaus Johannis confirma: I s-a propus un post de ministru

Iohannis se transforma intr-un presedinte jucator

Misterul privind discutia dintre Victor Ponta si Klaus Johannis a fost rezolvat, acesta din urma anuntand ca i s-a propus functia de ministru al Afacerilor Externe.

(foto: captura youtube)

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, a lamurit, joi, situatia privind zvonul conform caruia premierul Victor Ponta i-ar fi propus functia de ministru al Afacerilor Externe, ocupata la momentul intrevederii dintre cei doi de Andrei Marga.

Acesta a confirmat faptul ca, luni, au fost discutii in privinta unui minister, insa convorbirea dintre el si primul ministru a fost pe baza Ministerului Afacerilor Europene (MAEur), nu pe cea a Ministerului Afacerilor Externe.

„A fost o discutie mai degraba generala. Ne-am oprit un pic asupra unui post care ni s-a parut important, este vorba despre Ministerul Afacerilor Europene, dar discutia a mers repede mai departe. Eu nu pot sa plec acum din Sibiu, imediat dupa ce am fost ales de sibieni. Premierul a inteles acest lucru si cu asta discutia a fost incheiata”, a explicat Klaus Johannis, citat de realitatea.net.

Edilul Sibiului a dorit sa clarifice si tema discutiilor dintre el si Victor Ponta, spunand ca acestea au fost in legatura cu proiectele pe care le are in legatura cu orasul al carui primar este.

„Esenta discutiei am comunicat-o si noi, si Guvernul, a fost vorba despre proiectele Sibiului. Fiind ziua in care s-a remaniat Guvernul, evident ca am discutat si aceasta chestiune si pot sa confirm ca am discutat si posibilitatea de a intra in Guvern, adica sa intru eu in Guvern. Nu am discutat nici atunci, nici alta data postul de la Externe, nici de la Interne, nici de vreun alt post care a fost remaniat si ocupat luni”, a afirmat primarul Sibiului.

Referitor la discutiile dintre cei doi au aparut zvonuri conform carora primul ministru Victor Ponta i-a propus primarului Sibiului functia de ministru al Afacerilor Externe.  Anuntul a fost infirmat de catre premier insa confirmat de catre Klaus Johannis.

author avatar
Ionut Zgimbau
389 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger