AcasăNewsKlaus Iohannis: "Votul prin corespondenta, o dovada de maturizare a clasei politice"

Klaus Iohannis: „Votul prin corespondenta, o dovada de maturizare a clasei politice”

Aflat intr-un turneu de cateva zile in SUA, unde participa la mai multe intalniri, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a dat ochii inclusiv cu reprezentantii comunitatii de romani din SUA.

Cu aceasta ocazie, presedintele Romaniei i-a asigurat pe romanii din SUA ca va face tot ce este posibil pentru intrarea in vigoare a votului prin corespondenta, dar si pentru demararea procesului de recunoastere a diplomelor si de echivalare a studiilor.

„Asigurarea cadrului legal si a conditiilor necesare pentru ca in 2016 romanii din strainatate sa poata vota, pentru prima data, prin corespondenta va fi o dovada de maturizare a clasei politice romanesti”, a spus Iohannis, la intalnirea cu comunitatea de romani din New York, organizata la Consulatul Romaniei.

In legatura cu diplomele si echivalarea studiilor, Iohannis a precizat ca „atunci cand vine vorba de ceea ce pot sau trebuie sa faca autoritatile din tara pentru romanii din afara, facilitarea procesului de recunoastere a diplomelor obtinute in strainatate si de echivalare a studiilor nu ar trebui sa mai intarzie. Intr-o societate care apreciaza si respecta valoarea si performanta, acesta nu are voie sa fie un impediment in calea intoarcerii in tara a celor care au studiat in afara granitelor”.

author avatar
Cristi Ionita
78 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger