AcasăNewsKlaus Iohannis sustine indirect motiunea PNL: "Suntem singura tara cu premier trimis...

Klaus Iohannis sustine indirect motiunea PNL: „Suntem singura tara cu premier trimis in judecata”

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a anuntat, miercuri, ca si-ar dori ca motiunea de cenzura depusa de Partidul National Liberal impotriva premierului Victor Ponta sa aiba succes.

Iohannis este de parere ca „ar fi un rezultat bun daca motiunea ar trece. Suntem unici, in sensul negativ, cu un astfel de premier trimis in judecata”.

Iohannis a tinut sa precizeze ca „nu sunt implicat deloc in motiunea de cenzura si nici in felul in care se negociaza intre partide. Dar ma astept ca cei care au in puterea lor sa schimbe aceasta situatie nefericita, sa o faca”.

Presedintele Romaniei i-a cerut demisia premierului Victor Ponta in mai multe randuri, dupa ce acesta din urma a intrat pe mana procurorilor de la Directia Nationala Anticoruptie si a fost trimis in judecata pentru comiterea mai multor infractiuni precum spalare de bani, fals in inscrisuri sub semnatura privata sau complicitate la evaziune fiscala.

Liberalii au depus si ei, luni, o motiune de cenzura impotriva lui Victor Ponta si il acuza pe premier ca „tine cu dintii de fotoliul de premier, desi compromite o tara intreaga”.

Motiunea va fi votata pe 29 septembrie. Pana atunci, liberalii spera sa stranga voturile necesare pentru a-l demite pe Victor Ponta si au inceput deja negocierile cu UDMR si UNPR.

author avatar
Cristi Ionita
75 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger