AcasăNewsKlaus Iohannis: Romania, favorabila mentinerii sanctiunilor UE la adresa Federatiei Ruse

Klaus Iohannis: Romania, favorabila mentinerii sanctiunilor UE la adresa Federatiei Ruse

Aflat in vizita la Kiev, presedintele Romaniei a declarat ca tara noastra doreste sa fie un partener al Ucrainei si sa impartaseasca experienta si expertiza acumulata in procesul de pregatire pentru aderarea la Uniunea Europeana si la NATO. Ucraina a gasit in statele UE ”parteneri fermi si loiali principiilor prevazute de tratatele internationale, incalcate prin anexarea ilegala a Peninsulei Crimeea”.

Klaus Iohannis a declarat, ieri, la Kiev, sprijinul Romaniei pentru apropierea Ucrainei de UE, reafirmand ”sustinerea Romania pentru suveranitatea, unitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei” si dorinta de a impartasi experienta Romaniei acumulata  in procesul de pregatire pentru aderarea la UE si NATO.  ”Am subliniat (…) importanta aplicarii rapide si neconditionate a Pachetului de Intelegeri de la Minsk din 12 februarie 2015. Pachetul trebuie implementat integral, neintarziat si neconditionat. Pozitia Romaniei este favorabila mentinerii regimului de sanctiuni al UE  la adresa Federatiei Ruse atata timp cat nu se inregistreaza aplicarea deplina a Acordului sau daca situatia din teren continua sa se degradeze”, a declarat presedintele Romaniei. Klaus Iohannis a tinut un moment de reculegere la Monumentul Victimelor Holomodorului si la Piata Independentei (Maidan).
”Vreau sa multumesc pentru sustinerea de catre Presedintele Romaniei a integritatii teritoriale a Ucrainei si a suveranitatii ei, cu atat mai mult cu cat, acum un an, a avut loc asa-zisul referendum in Crimeea, prin care Rusia a incercat sa dea legitimitate anexarii ilegale a Crimeei. Romania si toata lumea nu recunosc acest referendum si sustin Ucraina in frontierele ei international recunoscute”, a declarat Petro Porosenko. Prosenko a mai informat ca a discutat cu omologul sau roman despre situatia de securitate din bazinul Marii Negre, situatia Republicii Moldova si despre regiunea transnistreana.

”Am convenit sa facem tot ce ne sta in putere pentru a rezolva aceasta problema astfel incat, in viitor, regiunea transnistreana sa fie integrata in Republica Moldova”, a spus Porosenko.

Vladimir Kliciko: ”Ma tem de un al treilea razboi mondial”

Cunoscutul campion mondial al greilor a criticat, ieri,  lipsa de fermitate a Europei in criza din Ucraina: ”Comunitatea europeana doarme. Putin face ce vrea”, cerand Angelei Merkel si lui Francois Hollande ”sa-l opreasca pe tiran”, potrivit Sputnik. ”Mie frica pentru poporul meu, mi-e frica pentru Europa. Ce se intampla in Ucraina poate declansa un al treilea razboi mondial”, a spus Kliciko, intr-un interviu publicat ieri in ziarul L Echipe.

O fetita, strivita de un blindat in orasul Konstantinovka

Sute de persoane cu protestat violent in orasul Konstantinovka (estul Ucrainei) dupa ce, luni seara, un vehicul blindat ucrainean a lovit mortal o fetita de opt ani, dupa ce conducatorul a pierdut controlul. Civilii au vrut sa-i linseze pe militari, care au fost salvati de politie, potrivit RIA Novosti. Oamenii s-au adunat in fata cazarmelor strigand ”Fascistilor!” iar politia din oras a fost autorizata de ucraineni sa deschida focul asupra ”provocatorilor” care vroiau sa profite de tragedie pentru a organiza revolte in masa.

author avatar
Tudor Borcea
128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger