AcasăNewsKlaus Iohannis risipește temerile românilor peste 65 de ani: Stați liniștiți, nu...

Klaus Iohannis risipește temerile românilor peste 65 de ani: Stați liniștiți, nu vine nimeni să vă ia de acasă!

Referindu-se la informațiile recent apărute în spațiul public, despre un proiect ce ar avea în vedere măsur de carantinare a românilor peste 65 de ani, în lupta contra noului coronavirus, președintele a pus punctul pe „i” și a transmis un mesaj menit să înlăture orice dubiu în această privință.

Klaus Iohannis a desființat o astfel de idee, catalogând-o „măsură aberantă”. „Așa ceva nu se va întâmpla, este inacceptabil, trăim într-o societate liberă”, a accentuat președintele.

Tragând linie, Klaus Iohannis a făcut următorul anunț, marți după-amiază, de la sediul Președinției: „persoanelor în vârstă le spun clar – stați liniștiți, nu vine nimeni să vă ia de acasă, să vă ducă în carantină, să vă impună lucruri inumane”.

Avocatul Poporului ceruse clarificări

Declarațiile președintelui pe această temă au venit la finalul unei ședințe de evaluare a situației gestionării măsurilor împotriva noului coronavirus, dar și în condițiile în care, în prima parte a zilei Avocatul Poporului ceruse „autorităților să liniștească populația și să dea asigurări că măsuri precum cele vehiculate în spațiul public referitoare la persoanele de peste 65 de ani nu vor fi adoptate în România. În ultimele două zile, la Avocatul Poporului s-au primit sute de petiții, în care persoane în vârstă își exprimă temerea în legătură cu așa-zisele planuri și declarații ale unor oficialități din statul român privind îndepărtarea persoanelor de peste 65 de ani din familiile lor și din locuințele lor”. Totodată, într-un comunicat transmis de instituția condusă de către Renate Weber, s-a mai transmis faptul că „Avocatul Poporului solicită Președintelui României, Premierului și Grupului de Comunicare Strategică să liniștească populația și să dea asigurări că adoptarea unor astfel de măsuri de tip totalitarist nu vor fi niciodată o opțiune în România”.

sursa foto: presidency.ro

author avatar
Cristina Stefan
230 afisari

2 COMENTARII

  1. MARE BOU TREBUIE SA FII ,CA SA NU TE BANUIESC SI DE ALTCEVA, SA LANSEZI O ASEMENEA ACTIUNE.
    OARE CUI II FOLOSESTE RASPANDIREA ACESTEI MASURI ? PE LANGA CEI IN VARSTA PANICA I-A CUPRINS
    SI PE CEI DIN FAMILIILE IN CARE SE AFLA ACESTI UP 65 .POATE OR FI SI FAMILII CARE SE PUTEAU BUCURA CA MAI SCAPA DE CEI PESTE 65 ! ACUM ,DUPA DECLARATIA PRESEDINTELUI RO ,I-A CUPRIS SI PE ASTIA JALEA ,DACA OR FI SI ASEMENEA SPECIMENE.

  2. Bai nea Leguma, stiai de Pandemie din noiembrie 2019, si n-ai facut nimic, doar anticipate aveai in cap.
    Lista la care te referi nea Sparanghel, era elaborate din FEBRUARIE, si este implementata litera cu litera de Guvernul Zero III.
    Ai amezie sau vrei sa pozezi in Batman ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger