AcasăNewsKlaus Iohannis, pus la punct de Alianța Maghiară din Transilvania, din cauza...

Klaus Iohannis, pus la punct de Alianța Maghiară din Transilvania, din cauza scandalului Schengen

Iohannis, somat să intervină la UE pentru implementarea măsurilor anticriză

Alianța Maghiară din Transilvania l-a scos pe Klaus Iohannis vinovat pentru că România n-a aderat la Schengen.

Susține într-o luare de poziție că „antimaghiarismul ridicat la nivel de politică de stat” și „atitudinea instigatoare a președintelui României împotriva maghiarilor din Transilvania” fac parte din motivele pentru care România nu este pregătită pentru Schengen.

Au blamat antimaghiarismul din România

Alianța Maghiară din Transilvania susține că „antimaghiarismul ridicat la nivel de politică de stat, atitudinea instigatoare a preşedintelui României împotriva comunităţii noastre, precum şi atacurile continue şi metodice împotriva maghiarilor din Transilvania” se numără printre motivele pentru care „România nu este pregătită să adere la spaţiul Schengen”.

„Dacă România ar fi investit doar jumătate din energia cu care activează pentru unirea Moldovei cu România – acţiune izvorâtă din eforturile secolului al XIX-lea de a construi un imperiu – în implementarea efectivă a integrării occidentale atât de mult dorite şi proclamate la nivelul sloganurilor politice, azi am fi avut mai multe şanse să devenim membru cu drepturi depline al spaţiului Schengen”, se arată în comunicatul Alianței Maghiare din Transilvania.

Statul român nu şi-a onorat promisiunile

Consiliul Național Secuiesc (CNS) a transmis că autoritățile române nu au reușit să îndeplinească „o parte considerabilă din promisiunile făcute înainte de aderarea la Consiliul Europei, la NATO şi la Uniunea Europeană”.

CNS susține că acești pași trebuie făcuți chiar dacă nu sunt incluși în mod explicit în condițiile de aderare la Schengen, deoarece țin de îndeplinirea cu bună credință a tratatelor semnate de România.

author avatar
Andrei Ștefan
664 afisari

4 COMENTARII

  1. Sa o certe pe doamna Andràs, consiliera ambasadei Romaniei din Austria.Care ar trebui sa raspunda.De ce presa sustine ca Ungaria face jocurile Rusiei? Coincidenta austro-ungara? Presa spune ca si Austria face.jocurile Rusiei.
    Dupa ce Alianta maghiara va lamuri aceasta atunci sa ceara lamuriri si presedintelui sau Guvernului, din care face.parte si….UDMR.

    • După ce va intra Kosovo la negocieri pentru intrarea în UE, Iohannis va trebui să voteze că recunoaște statul Kosovo, că altfel nu poate fi de acord cu cererea Kosovo. Asta aduce din partea Ținutului Secuiesc oportunitatea de a cere autonomie. Asta urmează după ziua de joi 15decembrie. Probabil că va recunoaște Kosovo în schimbul Schengen. Chiar contează Schengen?

  2. AZI A FOST PUS LA PUNCT SI DE AMBASADOAREA AUSTRIEI CARE NU S-A PREZENTAT LA INTALNIRE CU PRESUL.

  3. AZI A FOST PUS LA PUNCT SI DE AMBASADOAREA AUSTRIEI CARE NU S-A PREZENTAT LA INTALNIRE CU PRESULKWI CARE SE BUCURA DE MULT RESPECT DI PARTEA AUSTRIEI.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger