AcasăNewsKlaus Iohannis: "Ponta mi-a spus ca se gandeste la demisie. Sper ca...

Klaus Iohannis: „Ponta mi-a spus ca se gandeste la demisie. Sper ca va demisiona saptamana viitoare”

Dupa ce i-a solicitat in mod public demisia premierului Victor Ponta, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a venit cu lamuriri in acest caz.

Intr-o interventie avuta la postul public de televiziune, presedintele Klaus Iohannis a precizat ca „este evident ca prezumtia de nevinovatie functioneaza pentru orice persoana, dar in politica lucrurile nu sunt atat de simple. Si un politician cu o functie foarte inalta in stat, acuzat de fapte penale, oriunde in lume isi da demisia pentru a nu periclita in niciun fel imaginea tarii pe care o reprezinta. Mi-a spus ca se va gandi, se va sfatui, probabil cu colegi din partid, si va lua, in consecinta, o decizie. Eu cred si sper ca decizia sa fie demisia. Sper ca Victor Ponta sa demisioneze saptamana viitoare”.

Presedintele a mai anuntat ca „intotdeauna se gasesc solutii politice si sper sa gasim cele mai bune solutii. Demisia e solutia optimala. In varianta cealalta putem discuta, cand va fi cazul, si de o suspendare a premierului”.

Va reamintim ca, vineri dimineata, premierul Victor Ponta a fost audiat la Directia Nationala Anticoruptie si instiintat ca este cercetat penal pentru comiterea mai multor infractiuni. Mai mult, procurorii DNA au trimis catre Parlament o solicitare pentru aprobarea inceperii urmaririi penale.

In lumina acestor evenimente, Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, i-a solicitat public lui Victor Ponta sa-si dea demisia din functia de premier al Romaniei. Ponta a anuntat, prin intermediul unui celebru site de socializare, ca nu intentioneaza sa demisioneze si ca doar Parlamentul ii poate solicita sa renunte la functie.

author avatar
Cristi Ionita
168 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger