AcasăNewsKlaus Iohannis: "Natiunea romana va fi puternica prin unitatea ei"

Klaus Iohannis: „Natiunea romana va fi puternica prin unitatea ei”

Klaus Iohannis, noul presedinte ales al Romaniei, a participat, de Ziua Nationala a Romaniei, la festivitatile de la Alba Iulia.

Aplaudat de mii de oameni, Iohannis a tinut un discurs prin intermediul caruia a vrut sa-i instiinteze pe romani ca anii care vin sunt primordiali.

Printre altele, Iohannis a precizat ca „in perspectiva aniversarii a 100 de ani de la Marea Unire, Romania trebuie sa aiba obiective nationale, legate de locul ei in Europa si in lume, de propria sa dezvoltare, de reducerea decalajelor intre regiuni si, nu in ultimul rand, de conectarea la Europa prin infrastructura”.

Noul presedinte ales al Romaniei sustine ca „suntem astazi o natiune de cetateni care au aratat in fata intregii lumi ca pretuiesc valorile democratiei si ca isi doresc o schimbare”.

Iohannis si-a incheiat discursul anuntandu-i pe romani ca „natiunea romana va fi puternica prin unitatea ei. Avem nevoie de redescoperirea increderii. Suspiciunea permanenta, indoiala, teama, nesiguranta ne-au indepartat unii de altii. Fara reconstructia increderii vom repeta la nesfarsit aceleasi greseli”.

author avatar
Cristi Ionita
165 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger