AcasăNewsKlaus Iohannis, "marele" atu de 3% al lui Crin Antonescu

Klaus Iohannis, „marele” atu de 3% al lui Crin Antonescu

Klaus Iohannis, eterna speranta a liderului PNL

Taberele din USL se inarmeaza. Liberalii numai ce s-au dotat cu o piesa grea, in persoana lui Klaus Iohannis. Un ”plus valoare” de nici 3 %, potrivit sondajelor la zi.

Klaus Iohannis, eterna speranta a liderului PNL

Dupa ce a criticat din greu Guvernul USL, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, si-a dat seama ca urla liberalismul in el si a decis sa se inscrie in partidul condus de Crin Antonescu.

Crin Antonescu se pare ca a comis o noua greseala politica

Invaluita in mister (liberalii au uitat sa-i anunte si pe partenerii de la PSD),  inregimentarea lui Iohannis a fost prezentata de liderul liberal drept o mare lovitura. In realitate, Antonescu nu o sa scoata din maneca vreun As, ci, mai degraba, un “Paispe’ din carti”, ”Proiectul Iohannis” fasaindu-se inca din 2009. Perioada in care Iohannis a trecut de la faza de simbol, la cea de obsesie bolnavicioasa a presedintelui PNL si a sfarsit prin a fi nimic.

Bun de premier

Victor Ponta nu da semne ca ar fi afectat de insotirea liberalilor cu Iohannis

Acum, cand situatia in USL devine din ce in ce mai tensionata, liderul liberal a decis sa-l propteasca din nou in vitrina partidului pe primarul Sibiului. Mai mult, nici nu s-a uscat bine cerneala pe adeziune, ca Antonescu i-a si oferit pe tava lui  Iohannis functia de prim-vicepresedinte, adica a doua pozitie in partid.  ”Nu vreau sa ratam ocazia ca un om ca dl. Iohannis sa fie in conducerea PNL. Voi cere de la forurile statutare o derogare”, a mentionat Antonescu. Presedintele PNL a speculat momentul si i-a arata pisica si ”prietenului” Victor Ponta. ”Pe Klaus Iohannis il vad un bun premier”, a declarat liderul liberal. ”Nu exclud aceasta posibilitate”, s-a grabit sa adauge si Iohannis.

Bun si de prezidentiabil

Mutarea lui Antonescu nu l-a impresionat insa pe seful Executivului, acesta sugerandu-le liberalilor ca se pot spala linistiti pe cap cu noua lor achizitie.  ”Daca se confirma stirea, ar fi un mare castig pentru PNL. Nu pot sa comentez mai mult decat atat”, a afirmat Victor Ponta. In ceea ce-i priveste pe social-democrati, parerile acestora sunt impartite. In timp ce unii vad inscrierea lui Iohannis in PNL ca pe o provocare, altii sunt de parere ca liderul liberal ”si-a bagat mortul in casa”. ”Probabil ca a vrut sa-i dea sah lui Ponta, dar s-ar putea sa-si dea singur la picioare si sa trezeasca cu un Iohannis prezidentiabil”, a declarat un lider PSD.

Unanimitate pentru Antonescu

Toti delegatii care participa la Congresul PNL trebuie sa-l voteze pe Crin Antonescu. Indicatiile pretioase vin de la vicepresedintele Lucian Iliescu. Acesta este de parere ca reuniunea trebuie sa se desfasoare sub sloganul ”Sustinere unanima pentru domnul Crin”. ”Partidul a crescut enorm, are o conducere deosebita. (…) Pentru linistea partidului, ar fi bine sa fie un singur candidat. M-ar surprinde daca ar fi altfel. Nu mai conteaza prea mult cum se va alege si asa mai departe”, a mai spus Iliescu.

[poll id=”454″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
676 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cand vrei sa fi sef la tine in gasca, NU aduci unul mai bun ca tine. Cu Becali treaba a stat invers, adica, comparativ, Crin chia era un crin !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger