AcasăNewsKlaus Iohannis: "Lupta anticoruptie este principala prioritate"

Klaus Iohannis: „Lupta anticoruptie este principala prioritate”

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a acordat un interviu pentru postul german de televiziune ARD.

Iohannis a tinut sa sublinieze ca „lupta impotriva coruptiei nu este un hobby al meu, ci este o necesitate absoluta si principala noastra prioritate, daca vrem ca tara sa se dezvolte. Romania se gaseste, in acest moment, intr-o faza intensa a combaterii coruptiei. Si asta nu e usor nici pentru tara, nici pentru procurori si bineinteles ca nu e usor nici pentru politicienii care nu vor ca unele lucruri sa iasa la lumina”.

De asemenea, presedintele Romaniei i-a urecheat pe „cei care au tentative de modificare a legilor existente pentru ca in aceasta faza nu trebuie umblat la legi”.

De altfel, Iohannis i-a amenintat pe politicieni ca „exista multe instrumente la indemana presedintelui pentru a stopa tentativele unora de modificare a legilor existente. Orice lege poate fi retrimisa in Parlament pentru rediscutare, iar daca acest pas nu functioneaza, am si posibilitatea de atacare la Curtea Constitutionala”.

Klaus Iohannis a dorit sa lamureasca si controversa iesirilor sale rare la rampa. „Pentru ritmul in care e Romania obisnuita, ma adresez opiniei publice, intr-adevar, rar. In comparatie cu statele europene insa, iesirile mele publice sunt de-a dreptul dese. Felul in care aleg sa adresez problemele si felul in care ma exprim este foarte diferit de predecesorul meu si tocmai din aceasta comparatie unii au impresia ca vorbesc putin. Totusi, stiu cand e necesar ca gândurile mele sa fie exprimate public”, a spus Iohannis.

author avatar
Cristi Ionita
90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger