AcasăNewsKlaus Iohannis, la bilantul MApN: "Trebuie sa ne consolidam credibilitatea strategica"

Klaus Iohannis, la bilantul MApN: „Trebuie sa ne consolidam credibilitatea strategica”

Prezent pentru prima data in calitate de presedinte al Romaniei la bilantul Ministerului Apararii Nationale, Klaus Iohannis a tras un semnal de alarma in legatura cu ceea ce se intampla in estul Ucrainei.

„In proximitatea Romaniei, actiunile militare de tip conventional si hibrid reprezinta o provocare directa si violenta la adresa fundamentelor juridice ale securitatii spatiului european. In acest context, apartenenta la NATO, alaturi de parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii si de statutul de membru al Uniunii Europene, reprezinta coordonatele fundamentale ale politicii noastre externe si de securitate. Consolidarea profilului Romaniei in NATO si UE reprezinta o prioritate esentiala si o componenta a securitatii tarii noastre”, a fost mesajul transmis de presedintele Romaniei.

Iohannis este de parere ca principalul obiectiv al Romaniei este „consolidarea credibilitatii strategice” in conditiile in care „ne aflam intr-o zona caracterizata de coliziunea intereselor strategice si intr-o perioada marcata de modificari geopolitice rapide”.

Desi poate Armata Romana nu se afla la un nivel optim, Iohannis i-au laudat pe cei prezenti in sala si nu numai afirmand ca „militarii Armatei Romane ne fac sa redescoperim mandria si increderea in forta natiunii noastre si in noi insine”.

author avatar
Cristi Ionita
94 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger