AcasăNewsKlaus Iohannis intervine în scandalul scumpirilor la curent. Șeful ENEL, chemat la...

Klaus Iohannis intervine în scandalul scumpirilor la curent. Șeful ENEL, chemat la discuții la Palatul Cotroceni

Klaus iohannisKlaus Iohannis intervine în scandalul scumpirilor la curent. Șeful ENEL, chemat la discuții la Palatul Cotroceni

O delegaţie a companiei Enel, condusă de Francesco Starace, CEO al Grupului, efectuează marţi o vizită oficială în România.

Potrivit Agerpres, reprezentanţii Enel vor avea întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Florin Cîţu. „România este una dintre cele mai importante ţări în care activează Grupul Enel şi este firesc să ne întâlnim aici cu părţile interesate pentru a discuta teme de interes comun, cum ar fi oportunităţile pentru o creştere durabilă şi crearea de valoare comună”, au declarat reprezentanţii companiei.

Vizita în România a conducerii ENEL are loc într-o perioadă de scumpiri ale energiei şi gazelor pe pieţele angro de profil, cu perspectiva unor majorări substanţiale de tarife de furnizare pentru consumatorii finali la iarnă.

Șeful Enel, vizite oficiale la Palatele Cotroceni și Victoria

Președintele Klaus Iohannis va primi marți la Cotroceni vizita unei delegații a grupului italian de energie și utilități Enel, condusă de CEO-ul acestuia, Francesco Starace. Și premierul Florin Cîțu se va întâlni, marți, la Guvern, cu reprezentanții Enel. Întâlnirile au loc și într-un moment în care este așteptată aprobarea finală promisă a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), ce include și o componentă importantă de investiții în energie.

În primăvară, directorul general al Enel, Francesco Starace, declara, cu ocazia prezentării rezultatelor pe 2020 ale grupului, că primele finanțări UE din Planul de Redresare și Reziliență, în privința căruia compania este interesată de variantele naționale din țările europene unde are operațiuni (Italia, România, Spania și Grecia) ar putea fi primite de către guvernele naționale în cursul acestui an. El atrăgea atenția însă, încă de anul trecut, că birocrațiile statelor UE vor avea mult de lucru pentru a putea absorbi banii și arăta că există potențial mare de investiții în România, în contextul Green Deal.

author avatar
Andreea Vlad
241 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger