AcasăNewsKlaus Iohannis îl primește marți, la Cotroceni, pe președintele Poloniei. Discuții înainte...

Klaus Iohannis îl primește marți, la Cotroceni, pe președintele Poloniei. Discuții înainte de summit-ul decisiv al NATO

Klaus iohannisKlaus Iohannis îl primește marți, la Cotroceni, pe președintele Poloniei. Discuții înainte de summit-ul decisiv al NATO

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, vineri marți în vizită în România și va avea o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, potrivit Administrației Prezidențiale.

Cei doi preşedinţi vor avea convorbiri tête-à-tête, convorbiri oficiale şi vor susţine declaraţii de presă comune.

Discuția dintre cei doi șefi de stat are loc cu două zile înainte de summitul extraordinar al liderilor NATO de la Bruxelles, din 24 martie, la care vor fi decise noile măsuri pentru asigurarea securității în statele membre de pe flancul estic al alianței nord-atlantice.

Duda vine din Bulgaria, după discuţii cu preşedintele Rumen Radev. Liderul polonez a efectuat luni o vizită de lucru la Chişinău, unde a avut o întrevedere cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Mai multe întâlniri la nivel internațional sunt programate în această săptămână.

Joe Biden, în vizită oficială la Varșovia

Preşedintele american Joe Biden va călători vineri în Polonia, pentru a discuta răspunsul internaţional la invazia Rusiei în Ucraina care a declanşat o „criză umanitară şi a drepturilor omului”, a anunţat duminică seara purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, informează Reuters.

Biden va călători la Varşovia, unde va avea o întâlnire bilaterală cu preşedintele Andrzej Duda, a comunicat Casa Albă.

Vizita lui Joe Biden în Polonia va avea loc la o zi după ce preşedintele american se va întâlni la Bruxelles cu aliaţii NATO, liderii G7 şi liderii Uniunii Europene pentru a discuta eforturile internaţionale de sprijinire a Ucrainei după invazia Rusiei.

author avatar
Andreea Vlad
153 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger