AcasăNewsKlaus Iohannis i-a explicat Vioricai Dancila, in scris, de ce nu il...

Klaus Iohannis i-a explicat Vioricai Dancila, in scris, de ce nu il numeste pe Corlatean in Guvern

Iesirile golanesti ale presedintelui au la baza frica de a pierde totul

Presedintele asteapta de la sefa Guvernului o noua propunere pentru postul de vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice ale Romaniei, dupa ce i-a transmis Vioricai Dancila cat se poate de clar – de data aceasta in scris – ca respinge numirea social democratului in aceasta functie.

Concret, de la Cotroceni s-a transmis, in urma cu scurta vreme, faptul ca primul om in stat i-a trimis o scrisoare premierului Dancila, in care precizeaza, negru pe alb, ca in opinia sa „persoana propusa nu se bucura de o reputatie nestirbita, cerinta esentiala pentru exercitarea demnitatii de viceprim-ministru”, facand trimitere la controversele aparute la votul din strainatate de acum cativa ani.

Aspecte pe care, multi isi amintesc, Klaus Iohannis le adusese in discutie inca de zilele trecute, cand mentionase – raspunzand unei intrebari primite de la presa – ca nu il va numi pe Corlatean in Executiv.

Va prezentam, in continuare, textul scrisorii facute publice de Administratia Prezdentiala:

„Bucuresti, 7 iunie 2019

 

Doamnei Vasilica-Viorica Dancila,

Prim – ministrul Romaniei

Stimata doamna Prim – ministru,

 

Prin adresa nr. 5/3358 din data de 29 mai 2019 ati propus revocarea doamnei Ana Birchall din functia de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale Romaniei si numirea domnului Titus Corlatean in aceasta functie.

Analizand indeplinirea conditiilor legale, precum si a criteriilor referitoare la corespunderea pentru functie a candidatului propus, statuate prin jurisprudenta instantei constitutionale, consider ca persoana propusa nu se bucura de o reputatie nestirbita, cerinta esentiala pentru exercitarea demnitatii de viceprim-ministru si pentru gestionarea domeniului complex al implementarii parteneriatelor strategice ale Romaniei, intrucat in functia de ministru de externe, detinuta anterior, a gestionat in mod defectuos activitati din domeniul sau de competenta, ceea ce a avut ca efect direct impiedicarea exercitarii de catre cetatenii romani din strainatate a dreptului de vot.

In consecinta, am decis sa resping propunerea de numire in functia de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale Romaniei a domnului Titus Corlatean.

Prin urmare, in conformitate cu dispozitiile art. 85 alin. (2) din Constitutie si tinand seama de jurisprudenta Curtii Constitutionale urmeaza sa inaintati o alta propunere pentru functia de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale Romaniei care, pe langa respectarea conditiilor prevazute de lege, in mod necesar, ar trebui sa raspunda si cerintelor referitoare la pregatirea generala, pregatirea in specialitatea domeniului, experienta in materie, instruirea si aptitudinile pentru functia in domeniu, reputatia nestirbita si moralitatea.

PRESEDINTELE ROMANIEI

KLAUS – WERNER IOHANNIS”

author avatar
Cristina Stefan
326 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger