AcasăNewsKlaus Iohannis, față în față cu Guvernul Ludovic Orban, la Cotroceni (VIDEO)

Klaus Iohannis, față în față cu Guvernul Ludovic Orban, la Cotroceni (VIDEO)

A fost aglomerație la Cotroceni, luni seara. La doar câteva ore, practic, de când Legislativul a dat undă verde învestirii noului Executiv, cel care succede Cabinetului Dăncilă, demis prin moțiune de cenzură, noua echipă guvernamentală propusă de liderul PNL și susținută de președinte a ajuns față în față cu Klaus Iohannis.

Rând pe rând, Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan și cei 16 miniștri ai Cabinetului recent votat în Parlament au depus jurământul, în fața șefului statului. La eveniment au mai fost prezenți președinții celor doua Camere ale Parlamentului, Teodor Meleșcanu și Marcel Ciolacu, președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, mai mulți liberali, între ei Alina Gorghiu, cea care a condus, în calitate de vicepreședinte al Senatului, ședința de astăzi a Parlamentului, și Gigel Știrbu.

Asistența de la Cotroceni (captură România TV)

După ceremonia de la sediul Președinției, noul Guvern va avea o ședință informală la Palatul Victoria, chiar în această seară. „Suntem pregătiți să începem în forță activitatea”, anunțase Ludovic Orban după votul de învestire.

author avatar
Cristina Stefan
232 afisari

8 COMENTARII

  1. Dle Presedinte Iohannis, nu va comportati precum un copil de 3 ani care a primit jucaria dorita.Dvs recunoasteti ca aveti o structura politica pestrita, ministrii sunt tineri politicieni unii cu studiile necesare pentru functia pe care o au. Ceilalti trebuie sa invete materiile si legislatia ministerelor in care au fost numiti, dansii avand alte studii.
    Dle Presedinte este rusinos ptr Dvs sa recunoasteti ca acesti 5 ani in fruntea statului au insemnat pentru Dvs o lupta impotriva PSD in loc de respectarea prerogativelor constitutionale.Aceasta inseamna ca Dvs nu de tara si romanii v-a pasat ci de Dvs si sotia Dvs.De binele Dvs amandoi, de bunastarea si linistea Dvs.Grandomanie! Un Guvern nu este al unui presedinte, la fel un Parlament. Este al poporului.La fel si Justitia. Iar imunitatea prezidentiala nu inseamna lipsa de raspundere juridica. La noi se pare ca da. Asha a fost si in timpul lui Basescu, mentorul Dvs, asha si in timpul Dvs.Basescu a fost activ, Dvs inert.Pentru Dvs vizitele oficiale au insemnat excursii cu sotia de mana, ptr Dl Basescu nu.Dl Basescu este politician recunoscut, Dvs ati folosit politica PNL fara a o cunoast si atat.
    In cei 30 de ani despre care vorbeati de curand 10 ani au fost cu Guvern PDL ai carui fruntasi sunt acum in PNL. A mai fost un Guvern in timpul Dlui Constantinescu, tehnocratii PNT.Alti 5 ani.
    Daca maine noul Guvern PNL nu-si prezinta Programul in fata romanilor poimaine poate pleca si asha aveti si Dvs o shansa mai mare in alegerile de duminica.
    Lasati-i pe pupaciosi si pe gadalitorii de orgolii personale, romanii vor fapte nu vorbe.
    Frumos gestul Dvs de a-l comemora pe Dl Coposu. O puteati face si acum 4 ani. Dar desigur nu era campanie electorala.Iar acum 5 ani erati in turnee prin lume cu Dna Carmen.Dupa alegeri ati plecat la mosie, in SUA. In ultimul an nu ati avut parinti in Germania, nu ati avut prieteni in SUA, pentru ca nu ati avut concediu. De ce? Jihadul Colectiv,Rafez Arafat,auditul pe care Dl Orban vrea sa-l declanseze de maine in ministere,vor fi considerate de catre romanii inteligenti dar si de catre pensionari care asteapta stabilitate, un act politic. Si va fi taxat duminica la vot cu tot sprijinul STS pe care va bazati.
    Nu asha ii convingeti pe romani sa va acorde un al doilea mandat!

  2. Domnule ministru Vela, aveți mare grijă ce semnați zilele astea , nu semnați că primarul. Riscați să intrați cu stângul în gura presei a sindicatelor și a celor ce v-au votat. Aveți grijă la prelungirile celor ce trebuiau să iasă demult la pensie dar au fost ținuți pe comisioane grase în funcții de PSD pentru protejarea unor grupări mafiote. Ei sunt cunoscuți de cei de la DIPI. Au dosare penale la DNA . Vedeți Constanta că e mai simplu, spațiul public e inundat cu astfel de știri. E păcat să începeți cu stângul, d-voastră și guvernul din care faceți parte. Domnule Coarna, luați poziție și nu permiteți acest lucru.

  3. Să înțeleg că milionul de euro colectat pentru astfel de prelungiri a ajuns la Vela? Atunci, ce sa mai cred. Orban știe sau a luat și el? Mi-e greu sa cred.Chiar atâta ipocrizie minciună și nesimțire in politica românească? Umilitor, nu ne mai facem bine..

  4. In mizeria in care trăim cu siguranță că în disperarea lor fac intervenții și trafic de influență cu moneda euro dar ăștia de-și venit nu cred că sunt așa de cretini. Dar banul e ochiul dracului și mandatul lor e unul scurt. Sa vă ia naiba..

  5. Voi vorbiți serios? Pai nu au declarat pentru prostime că vor curata tot ce a fost nociv și corupt pus de PSD? Sa schimbat doar Maria, pălăria e aceeași.

  6. Succes Guvernului! Domnilor, nu faceți prostii că totul se afla, pastrati-va verticalitatea și nu puneți botul tentațiilor. Este de notorietate că in politica pe sticla spuneți una ptr prostime iar între voi nu contează culoarea politică, frăția banului dictează. Spargeți măcar voi acum aceasta gheata. Cum erau la începuturi PNT – ul și PNL – ul? Credeau fiecare cu sfințenie în doctrina partidelor lor și nu concepeau să treacă dintr-o parte în alta.Cat despre corupție ce sa mai vorbim. Acum ce se întâmplă e noaptea minții.

  7. Oare ministrul Vela și toți ceilalți să fie atât de inconștienți și predispuși sa-si înceapă cu stângul mandatul? Înseamnă că toți,indiferent de vârstă sa plecăm din tara. Decizii de genul celor menționate în comentariile anterioare azi aduc bani multi dsraine ioc voturi.. domnule Președinte Iohannis, sunteți într-un mare pericol, oamenii pusi de dvs posibil sa vă însele încrederea. Mare atenție pe Ministerul de Interne. Acolo deja se fac jocuri urate încă de săptămâna asta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger