AcasăNewsKlaus Iohannis este grav bolnav

Klaus Iohannis este grav bolnav

Presedintelui i-a slabit vederea atat de mult, incat nici orbul gainilor nu si-l mai zareste

O data pe an, presedintele ar trebui sa faca un control medical amanuntit. Cu cei mai buni medici din tara. Sau macar la sase luni, dupa care administratia prezidentiala sa iasa cu un comunicat, ca sa nu intre lumea in panica. Presedintele e bine, il mai supara, uneori, umarul de la tenis, dar are pofta de mancare. Mai stranuta si el, ca tot omul, dar duce mana la gura. Din cand in cand, il doare-n Dragnea cand se aseaza pe scaun, dar se protejeaza cu o perna. In rest, e sanatos tun si apt sa conduca Romania.

Presedintelui i a slabit vederea atat de mult incat nici orbul gainilor nu si l mai zareste

As vrea sa cred ca presedintele plesneste de sanatate si nicio afectiune nu-l tulbura. Nici pe el, nici pe noi. Pare insa ca lucrurile nu stau chiar asa. Presedintia cred ca stie, dar tace chitic, complice la o conspiratie care nu duce la nimic bun.

Tocmeala pe Justitie

Klaus Iohannis, ma gandesc eu, ar trebui sa mearga la doctor in fiecare zi si sa nu-si mai ascunda boala. Degeaba zambeste la protocoalele prezidentiale, degeaba e curtenitor cu oaspetii de aici sau de aiurea, boala tot i se vede si nu are vindecare. Sufera de orbul gainilor. Nu vede nimic din ce se intampla in jurul lui. Nici bunica mea, daca ar mai trai, nu i-ar gasi leacul, cat de doftoroaie priceputa a fost ea in sat. Nu este o ironie la adresa domnului Iohannis, toata lumea stie cat de mult il stimez si-l apreciez. Ma preocupa, insa, starea lui de sanatate. E grav sa nu vezi ca temele predilecte, statul de drept si antricoruptia, nu isi gasesc locul in orice discurs. E grav sa tii lectii de morala cu politicieni penali care conduc tara si sa nu vezi dosarele in care ai beneficiat de rodul unor acte false. E grav sa nu vezi ca se doreste si se incearca o redresare a societatii, cu legi clare, simplificate si coerente, iar tu sa te opui acestora, agatandu-te de putere cu orice chip. E si mai grav sa afirmi ca legile trebuie trimise la negociat si sa nu vezi ca, peste tot in lume, legea doar se aplica, fara tocmeala. E foarte grav daca nu vezi ca Justitia nu e un sac cu cartofi, pe care sa-ti iei banii la mica tocmeala.

De-a baba oarba

Si mai grav mi se pare sa nu vezi ca un ambasador strain isi face de cap, iar tu sa nu ai reactii, acceptandu-i toanele si ifosele de vechil. In loc sa-l azvarli peste gard, perpetuezi pana la plictis povestea cu un parteneriat strategic, de teama rusilor care, de fapt, nu ne vor ataca niciodata. De ce? Pentru ca nu au niciun motiv sa o faca. Iar daca nici asta nu o vezi, e limpede ca orbul gainilor isi face de cap. Tot de orbul gainilor tine si sa nu vezi ca tara ambasadorului respectiv este un gigantic complex militaro-industrial care exporta mai mult razboaie si armament, decat paine si bomboane, sub lozinca falsa ca vine razboiul. Care? Al cui cu cine? Daca nu e orbul gainilor cand cumperi armament de 4 miliarde de dolari, calcand in capcane abil intinse, in loc sa impui masuri de reabilitare a sistemului de irigatii, a sanatatii – astea mi-au venit acum in minte – atunci ce e? Eu cred ca e grav sa nu vezi ca unul te momeste cu al doilea mandat de presedinte daca iei de la el niste pistoale sau prastii, iar altul te trimite sa canti la alta masa, prin Europa, cand vrei sa pupi Schengen. Si mai grav, insa, este ca o tara intreaga clocoteste la atitudinea ta, iar tu nu vezi. Sau doar te faci?

author avatar
Valentin Boeru
9.680 afisari

3 COMENTARII

  1. Gvernatorul acestei colonii,numit de licuriciul secud-adica stapanul de pe locul doi,sta prost nu numai cu vazul,auzul si clara judecata,sta prost si cu deciziile,pentru ca nu le ia el,doar i s-a promis inca un mandat pentru a tine colonia sub talpa stapanilor ei.Sa presupunem ca guvernul are intentii ideale,poate unele ar fi fost indeplinite,degeaba,pentru ca stapanii coloniei nu vor fi niciodata de acord.Se vede clar,primim lovituri dupa lovituri numai sa nu ne ridicam un pic de la nivelul de colonie.

  2. Asa este . Sintem colonia Romania din nou sub ocupatie germana . Si nu mi se pare anormal că nemtalaul Johanis sta drepti in fata stapinei lui , Hitler 2 alias baba Merkel . Babuta comanda si Johanis ne transmite ca la telefonul fara fir .
    Am pierdut independenta din moment ce presedintele s-a asezat pe tronul de la Cotroceni la comanda lui Merkel . Adica cica au fost alegeri …. cinstite .
    Vacs . Nu regretam ca nu a iesit Ponta daca-l lasau sa guverneze . Dar PDL a naimit criminalul care a aranjat debarcarea guvernului .
    Iar noi SCLAVII Europeii ne uitam cum se preconizeaza disparitia romanismului . Ne pregatim in liniste si cu sirg sa invatam engleza pt ca in curind o sa facem parte din USE . Uniunea Statelor Europene . Vom deveni o stea pe steagul unic al USE . Ca doar nu se vor opune marionetele de la Bucuresti . Deci Romani grabiti-va sa invatati engleza limba oficiala a
    Europei . Atunci sa-i vad pe maghiari cite tablite vor mai bate pe gardurile Transilvaniei .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger