AcasăNewsKlaus Iohannis: "Eduard Hellvig este propunerea mea pentru sefia SRI"

Klaus Iohannis: „Eduard Hellvig este propunerea mea pentru sefia SRI”

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a anuntat, joi seara, ca l-a propus pe Eduard Hellvig pentru sefia Serviciului Roman de Informatii.

Institutia a ramas fara sef, dupa ce George Maior a decis sa-si dea demisia, si a fost condusa, la nivel interimar, de generalul Florian Coldea.

Klaus Iohannis a anuntat ca a decis sa-l propuna pe Eduard Hellvig drept noul sefia al SRI, dupa ce si-a dat seama ca „SRI a fost de prea multe ori in atentia publicului, in ultimele saptamani, astfel ca este momentul ca la SRI sa existe o echipa completa pentru a instaura calmul necesar”.

Iohannis sustine ca l-a ales pe Hellvig pentru ca era nevoie de „o persoana pregatita pentru o astfel de pozitie, care sa cunoasca actorii politici, care sa aiba suficiente cunostinte despre activitatea SRI si care sa aiba energia necesara pentru a restabili calmul necesar in acest spatiu”.

Presedintele Romaniei a anuntat ca va face la momentul potrivit o noua propunere si pentru Serviciul de Informatii Externe.

Eduard Hellvig, 40 de ani, este de aproape 17 ani in politica fiind, printre altele, europarlamentar, ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului si membru al Comisiei pentru Afaceri Europene si al delegatiei Romaniei la Adunarea Parlamentara a NATO.

author avatar
Cristi Ionita
139 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger