AcasăNewsKlaus Iohannis – undă verde pentru Legea pensiilor

Klaus Iohannis – undă verde pentru Legea pensiilor

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii pensiilor. De la 1 septembrie, punctul de pensie va creşte la 1.265 de lei.

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagklaus iohannis title=Klaus Iohannis data wpil keyword link=linked>Klaus Iohannis<a> Sursa foto Twitter

“Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 8 iulie a.c., decretul pentru promulgarea Legii privind sistemul public de pensii (PL-x 725/28.11.2018)”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Legea prevede o creștere a punctului de pensie care va intra în vigoare treptat, începând cu 1 septembrie 2019 și încheind cu 1 septembrie 2021.

Astfel, valorile punctului de pensie sunt următoarele:

1) la data de 1 septembrie 2019 – 1.265 lei;

2) la data de 1 septembrie 2020 – 1.775 lei;

3) la data de 1 septembrie 2021 – 1.875 lei.

Mai mulți lideri ai Opoziției au declarat, însă, că legea nu este sustenabilă și că în următorii ani Guvernul va avea o problemă în acoperirea majorărilor.

Camera Deputaţilor a adoptat, în 26 iunie, în calitate de for decizional, Legea pensiilor, iniţiată de fostul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
282 afisari

6 COMENTARII

  1. Sa inteleg ca magistratul cu 11.000 euro de la 1 o sa aibe o pensie mai mare cu 15% adica 12650 de euro. Sa inteleg ca nici in informatica nu se plateste atat.

  2. Dacă „Santa Klaus” nu are nici o obiecție, referitoare la constituționalitate, înainte de alegeri, de a anunța aprobarea unei astfel de inițiative ce implică și faptul că ar considera că ar fi și resurse,?
    Mai era prin politică un individ ,despre care se zice că ar fi fost colaborator al fostei Securități , care a fost și pe la Cotroceni, ce zicea că „iarna nu-i ca vara”, anunțându-se că ar fi și cel mai informat dintre cei ce au umblat prin palatul de la Cotroceni,care anunță că se opune unei astfel de inițiative, ?
    Remarcați și faptul că deși Băsescu se opune ceșterii punctului de pensie pentru, Tăriceanu, Isărescu, Manolescu, Liiceanu, Pleșu, Iliescu, Zegrean, Dorneanu, Caramitru, Andronescu, Șora, Rebengiuc, etc., președintele Iohannis totuși aprobă, ?

  3. @Cum ați comenta despre faptul că unii dintre judecătorii de la CCR ar fi , sub aspect juridic, în situație de conflict de interese ,referitor la votul la legea pensiilor, ?

  4. @Apreciați că președintele ar avea soluția solicitării anulării de către instanțele judecătorești a deciziei CCR pronunțată de judecători CCR ce au votat în spețe în care acționează rgementările Codului Penal referitoare la cOnflictuL de interese, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger