AcasăNewsKlaus Iohannis: "Cresterea salariilor pentru ministri mi se pare o idee inteleapta"

Klaus Iohannis: „Cresterea salariilor pentru ministri mi se pare o idee inteleapta”

Guvernantii au anuntat, miercuri, prin intermediul premierului interimar, Gabriel Oprea, ca exista posibilitatea ca salariile demnitarilor sa creasca.

Anuntul a atras reactii impartite. Oarecum surprinzator, Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, pare sa fie de acord cu aceasta idee, desi, pana acum, fostul primar de la Sibiu a castigat notorietate in special gratie modestiei afisate.

„Am inteles ca exista o intentie a Guvernului de a creste salariile ministrilor. Mi se pare o intentie inteleapta si cu bataie lunga. Eu cred ca putem sa incadram aceasta intentie la categoria prevenirea coruptiei. Pana la urma este un lucru destul de evident ca remuneratia unui demnitar trebuie sa reflecte intr-o masura rezonabila pozitia in stat”, a declarat presedintele Romaniei.

Iohannis sustine ca masura i se pare una corecta si pentru ca „exista in fiecare minister in parte un numar de functionari care au o remuneratie considerabil mai mare decat cea a ministrului insusi, iar acest lucru mi se pare incorect, dar care nu a putut fi reglementat pana acum pentru a nu fi considerata masura ca fiind una populista”.

author avatar
Cristi Ionita
72 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger