AcasăNewsKlaus Iohannis: "Cred ca Romania are nevoie de un alt guvern"

Klaus Iohannis: „Cred ca Romania are nevoie de un alt guvern”

Prezent in Polonia, unde s-a intalnit cu omologul sau, Bronislaw Komorowski, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a acordat un interviu pentru presa locala.

Printre altele, Iohannis a recunoscut ca isi doreste un guvern nou, acuzandu-i pe oamenii premierului Victor Ponta ca sunt „lipsiti de viziune”.

„Personal, cred ca Romania are nevoie de un alt guvern, mai eficient si cu o alta viziune, dar asta este alta chestiune. In ceea ce priveste mostenirea trecutului, trebuie sa pastram tot ce a fost benefic pentru dezvoltarea democratiei si ce este in interesul public, dar sa eliminam elementele care nu au functionat si pe care romanii nu le-au acceptat”, este mesajul transmis de Klaus Iohannis.

In plus, presedintele Romaniei considera ca „trebuie sa consolidam statul de drept si sa luptam pentru independenta sistemului judiciar. Trebuie sa aratam ca Romania continua lupta anticoruptie in conformitate cu recomandarile Bruxellesului”.

Pe de alta parte, Iohannis s-a declarat incantat ca a avut posibilitatea de a „purta un dialog constructiv si pragmatic in ceea ce priveste colaborarea regionala dintre Romania si Polonia si preocuparea comuna fata de situatia din Ucraina”.

author avatar
Cristi Ionita
205 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger