AcasăNewsKlaus Iohannis, atac nereusit la Putere

Klaus Iohannis, atac nereusit la Putere

Presedintele scoate din ecuatie „Guvernul lui”. Nu da bine la tablou

Gata, presedintele a gasit vinovatul pentru prapadul facut in tara de pesta porcina. Nu mistretii, nici traficul necontrolat al purceilor, de la scroafa la targuri, si nici cadavrele aruncate in Dunarea care aprovizioneaza cu apa fermele de porci. Si nici virusul PPA. Nici pomeneala de asa ceva. Singurul vinovat este PSD. Iar guvernul, nici sa nu mai vorbim. Este incapabil sa controleze situatia, a produs deja pagube de zeci de milioane de euro si pierderi de mii locuri de munca. Asta, ca sa nu mai spunem ca s-au dus pe apa Sambetei importante oportunitati comerciale pentru Romania.

Presedintele scoate din ecuatie „Guvernul lui”. Nu da bine la tablou

Virusul asta e mic, domnule. E atat de mic incat nici nu-l vezi cu ochiul liber. Cum sa faca atata rau ceva ce nici nu vezi, s-o fi gandit presedintele? In schimb, PSD e mare, se vede de la posta si, mai mult decat orice, ii mai si sta lui in ochi, de dimineata pana seara. Deci, e simplu. PSD este de vina.

N-avem tenisi antivirus

Iohannis ne-a atras de multa vreme atentia ca guvernul Dancila nu e bun de nimic. Noi, coltosi si vanitosi, ne-am asezat de-a latul si am zis ca e cel mai bun. Presedintele ne-a spus ca Viorica trebuie sa demisioneze, dar noi nu si nu. Cred ca inca din prima zi de mandat Iohannis si-a dat seama ca va veni ziua pestei porcine si doamna Vasilica de la guvern nu va putea fugi dupa virus prin paduri, ca sa-i dea la cap. Nu e vorba de conditie fizica, dar n-avea trening de la Apaca si nici tenisi de Dragasani. Si nici acum nu cred ca are. Apoi, sa fim cinstiti, nici cu padurile nu stam prea grozav. Poti sa alergi dupa virus printr-o padure care nu mai exista?

Guvernul de vina

Daca e sa dezvoltam, vedem ca nimeni nu stie pe unde a intrat virusul in Romania. Carmen Dan e de vina ca n-a securizat frontierele. Intra si iese cine vrea, ca Sebastian Ghita, despre care nimeni nu a aflat pe unde a sters-o. Si nici n-o sa afle. Daea, de la Agricultura, e de vina ca nu a luat masuri de spalare a porcilor, sa arate si ei ca oamenii, curati si frumos mirositori. De ala de la Transporturi ce sa mai spui? Sa nu aiba el un plan care sa stabileasca pe care parte a Dunarii circula virusul si pe care hoiturile? E ditamai debandada, mai rau ca la Gara de Nord. Nu stii cat intarzie virsul de la Drencova, nici ala de la Bechet, daca fac halta la Isaccea sau merg fara oprire pana dau de Razelm. Nu e bine, ministrule. Pana si Ivascu, de la Culte si Cultura, e vinovat. Nu a cerut ca preotii, la Liturghie, sa rosteasca cea mai apriga rugaciune: „Piei, ‘r-ar ma-ta a dracu’ de boala!” De aia virusul scoate scoate limba la pamatuf si scuipa sub patrafirul guvernului.

Mana lui Dragnea

Iohannis, pe bune, are dreptate. Guvernul duce o politica lipsita de predictibilitate. Sa nu prevada ca, intr-o buna zi, presedintele isi va aduce aminte ca sunt dusmani si ca trebuie sa-l capaceasca? Cum sa nu prognozezi ca Iohannis o va ataca iar pe Dancila, cu trimitere evidenta la Dragnea? Pentru ce platim consilieri? Treaba e foarte clara, dupa cum spuneam. Guvernul trebuie sa cada si pentru asta sunt bune toate artificiile. N-a mers cu Ordonanta 13, nici cu #rezist, nici cu latraii opozitiei, nici cu motiuni, nici cu 10 august, ei bine, trebuie folosita pesta porcina. Ceea ce Iohannis nu vrea sa stie este ca inca din 2016 SRI tragea semnalul de alarma cu privire la virusul asta sinistru. Informase toti prefectii, presedintii de consilii judetene si pe toti cei care ar fi putut lua masuri. Guvernul de atunci a fost pus in posesia tuturor informatiilor necesare. Numai ca era guvernul Ciolos, iar asta nu-i mai place Ober Tatukului de la Cotroceni. Doar n-o sa-i faca vinovati pe astia. Iar cand astora li s-a dat stingerea, niciunul n-a spus, la plecare, despre ce este vorba. Niciun nou prefect nu a aflat si nu a gasit macar vreo hartie ratacita de la cei de dinainte. Acum a aparut si stirea ca Portugalia se confrunta cu pesta porcina de 13 ani, iar Spania de 30. Eu cred ca tot mana lui Dragnea e si acolo. Si a Vioricai Dancila. Iohannis, bag-o si pe asta, e pacat de context. Na, sa mai radem si noi cand te vedem, ca suntem pe cale sa epuizam injuraturile.

author avatar
Valentin Boeru
3.764 afisari

4 COMENTARII

  1. Minunat pamflet! Mulțumim. Realitatea hâda e dezgolită la os. Johannis se crede informat. Informat a fost de pe vremea guvernului Său. Și nu s-a făcut nimic. Marele Maestru al Agriculturii, pe plan național și european, Ciolos Habar N-am, nu a făcut nimic . Și a lăsat dezastru în urmă.

  2. Citind propaganda-pe vremuri i se spunea presă- de dreapta reiese că cel mai periculos virus la adresa existenței țării e concretizat într-un buchețel cu trei trandafiri. Toate nenorocirile românilor sunt cauzate de roze. KWJ nu poate conduce Grădină Maicii Domnului cu ghimpi în coastă. În plus, rozele noastre nu sunt populare nici în UE. S-a încercat o altoire olandeză, dar rezultatele n-au fost pe măsură așteptărilor. Populația bătrână, cu trandafiri prin grădini nu mai poate fi educată. Dar cei tineri… Vor fi școlarizați,specializați și ce mai soiuri rezistente vor planta ei în minunata noastră grădină. Care a fost,este și va rămâne întotdeauna la mila Domnului.

  3. Un om mai rachiunos ca iohanis asta eu nu am vazut,numai cine isi uraste poporul poate sa aiba un asemenea comportament

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger