AcasăNewsKlaus Iohannis, asigurări pentru români: "Nu vom fi implicaţi în conflict. Asta...

Klaus Iohannis, asigurări pentru români: „Nu vom fi implicaţi în conflict. Asta e ţara noastră şi aici rămânem!”

tabara-vama-siret-refugiatiKlaus Iohannis, asigurări pentru români: "Nu vom fi implicaţi în conflict. Asta e ţara noastră şi aici rămânem!"

Klaus Iohannis a declarat sâmbătă, la tabăra mobilă pentru refugiaţi de la Siret, în judeţul Suceava, că nu este luat un calcul un scenariu prin care NATO și, impilict, România, să se implice în conflictul militar din Ucraina.

Pornim de la scenariul de la care acest conflict nu se va extinde, NATO nu va fi implicat în acest conflict și nici România”, a zis Iohannis.

Ţara noastră, rol umanitar

Întrebat dacă România se va implica în conflictul din Ucraina, președintele Klaus Iohannis a spus, astăzi, la tabăra de la Siret, că România nu se va implica, la fel cum nu se va implica nici NATO în conflictul ruso-ucrainean.

Chestionat din nou despre acest subiect, Iohannis a completat: ”Noi nu calculăm un scenariu în care România să fie amenințată sau implicată în conflict. Aici în România suntem acasă, aici e țara noastră și aici rămânem”, a spus președintele.

La nevoie, vom ajuta şi Republica Moldova

Ce se va întâmpla dacă Republica Moldova va fi atacată? Iohannis a răspuns:

Cu Moldova suntem într-o relație foarte strânsă și suntem hotărâți ca în situația în care umanitar este nevoie de ajutor să intervenim și acolo. Nu avem acum date care să arate un scenariu că Moldova ar fi amenințată”.

Președintele a mai spus că nu este niciun calcul că România va fi implicată în conflict.

Noi nu calculăm acum un scenariu în care România să fie implicată în conflict sau să fie amenințată. Nu pot să spun decât un lucru simplu: aici, în România, suntem acasă. Asta este țara noastră și aici rămânem”, a mai spus Klaus Iohannis.

author avatar
Andrei Ștefan
600 afisari

10 COMENTARII

  1. Despre cine tot zice asta ca suntrm acasa ca folioseste genul neutru nu zice ca romanii sunt acasa!!! Nu trebuia ca sef al armatei sa fie langa sicriele militarilor morti decat printre refugiatii de care toti plang de romani niciunul!!!

    • ”„Nu vom fi implicaţi în conflict. Asta e ţara noastră şi aici rămânem!””
      Ce spune Johannes trebuie citi invers.

  2. Nordul Bucovinei, sudul Basarabiei si Insula Serpilor tot tara noastra sunt si sunt locuite de romani care pana acum au suferit din cauza ucrainienilor si acum sufera din cazua rusilor. Suntem deja implicati.

  3. De ce sunt oamenii in strada in Irlanda la Dublin si scandeaza „stop world war 3”? Adica stiu ei mai multe decat se spune public si la Bucuresti sunt doar basme.Ce se intampla cu negocierile de la Viena cu Iranul si agentia internationala de control energie nucleara?Cred ca ar trebui sa se spuna si romanilor suntem in NATO

  4. Bai, ce frica le e la postacii platiti de pe aici sa spuna ceea ce e chiar foarte evident !! Adica neamtul a vrut sa zica ca e foarte posibil ca Bukalistanul sa fie foarte implicat intr-un mic razboi acolo cu rusnacii aia salbatici, dar no problem, ca romanasii, adica unii dintre astia mai fraieri, o sa ramana aici, in pamant, cam cu 2-3 metrii sub el !! Ha ha ha 🙂 Bai sefule al micutei colonii esuate semi-bananiere, mai bine zi-le faza aia ca Ungaria nu o sa primeasca in caz de ceva decat pe ungurii lor, iar romanasii o sa raman in pom, iar pomul e in aer !! Ha ha ha 🙂 Bai, totul e in faliment ne-declarat in Walachistan, asa ca, bai baietii care l-ati pitit pe baiatul ala rujat cu ochii albastrii, pe unul anume Gheorghitza Muitza, ramane cum am stabilit, care e prost si fraier ajunge pe frontul de est ca si carne de tun, de unde rusnacii il returneaza cxa si carne tocata, gata ambalata !! ha ha ha 🙂 Bai usereilor de tefelisti tampiti si nazisti imputiti, acum e timpul sa va jertfiti vietile voastre fara sens pentru mareata colonie esuata semi-bananiera !! Asa sa va ajute diavolul vostru !! Ha ha ha 🙂 Bai, aia e, scapa numai cine si care poate, restul ajunge in malaxor !!

  5. Aici rămânem…asta e clar. Dar cum rămânem? Săraci și îngropați în datorii. Ideal ar fi sa rămânem neutri. Nu faceți jocul altora, care urmăresc sa ne atragă în război.Prea suntem slugarnici Ucrainei și mai mult, ați devenit foarte vocal în ultima vreme și nu e ok.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger