AcasăNewsScandal cu președintele! Klaus Iohannis, apostrofat la comemorarea Revoluției! Au intervenit jandarmii...

Scandal cu președintele! Klaus Iohannis, apostrofat la comemorarea Revoluției! Au intervenit jandarmii (VIDEO)

Klaus IohanisKlaus Iohannis, apostrofat la comemorarea Revoluției! Au intervenit jandarmii (VIDEO)

Președintele României, Klaus Iohannis, a depus luni în Piața Universității din Capitală o coroană de flori cu ocazia celor 31 de ani de la Revoluția Română din 1989.

A ieșit însă cu scandal! Șeful statului nu a mai ținut nici un discurs patriotic, însă a îndurat înjurăturile unui cetățean nemulțumit în timp ce se ținea momentul de reculegere pentru victimele Revoluției.

Iohannis a fost apostrofat de un bărbat aflat pe margine, care a strigat de mai multe ori după el.

Iohannis s-a îndreptat, mai apoi, direct la mașină și a plecat fără să vorbească cu presa. Protestatarul, extrem de nervos, l-a acuzat pe Iohannis că este spion german și l-a făcut criminal.

Câte femei gravide ai nenorocit? Criminalule! Ești spion german, rușine”, i-a strigat bărbatul, înainte să fie escortat de jandarmi la duba Jandarmeriei, pentru a fi amendat că a tulburat ordinea publică.

Individul, spune Antena 3, e un ofițer militar.

31 de ani de la Revoluție

Mai multe persoane s-au adunat, luni, în Piața Universității din Capitală, kilometrul 0 al democrației românești.

În urmă cu 31 de ani, în București izbucnea Revoluția care a dus la căderea regimului comunist. După o noapte de foc, Nicolae Ceușeascu fugea, puterea rămânând scurtă vreme în mâinile poporului din stradă.

Manifestațiile începute la Timișoara, în 15 decembrie 1989, ca răspuns la încercarea guvernului de a-l evacua pe pastorul reformat László Tőkés, însoțite de o reprimare sângeroasă, dar și de declararea orașului liber de comunism, în 20 decembrie 1989, și-au găsit ecoul la București în 21 decembrie.

author avatar
Andreea Vlad