AcasăNewsKlaus Iohannis apără firmele austriece. Preşedintele ia partea companiei OMV, împotriva intereselor...

Klaus Iohannis apără firmele austriece. Preşedintele ia partea companiei OMV, împotriva intereselor românești!

klaus iohannisKlaus Iohannis apără firmele austriece. Preşedintele ia partea companiei OMV, împotriva intereselor românești!

Președintele României, Klaus Iohannis, a trimis joi, Parlamentului, spre reexaminare, legea pentru aprobarea taxei de solidaritate pe care trebuie să o plătească companiile din energie.

OMV Petrom s-ar fi încadrat la plata taxei de solidaritate. Dar legea e neclară și poate produce efecte nedorite, spune șeful statului.

Iohannis a retrimis în Parlament legea taxei de solidaritate pentru companiile din energie

„Față de conținutul normativ al legii transmise la promulgare, considerăm însă că unele dispoziții nu sunt îndeajuns de clare, astfel încât să ofere siguranța de a nu genera probleme în aplicare și, prin urmare, se impun a fi reanalizate de către Parlament. Astfel, este necesar să fie reanalizat și clarificat mecanismul de calcul privind contribuția de solidaritate temporară, pentru evitarea unor situații în care aplicarea normelor ar fi îngreunată sau ar genera alte efecte decât cele urmărite de legiuitor”, se menționează în cererea de reexaminare.

Preşedintele menţionează că această contribuţie de solidaritate va fi plătită de societăţile comerciale care desfăşoară activităţi în sectoarele ţiţeiului, gazelor naturale, cărbunelui şi rafinăriilor şi care au ponderea acestor activităţi în cifra de afaceri de peste 75% inclusiv, iar aceasta se va calcula prin aplicarea unei cote de 60% asupra bazei, iar baza se calculează pe baza profiturilor impozabile anuale în exerciţiul financiar 2022 şi, respectiv, în exerciţiul financiar 2023, care depăşesc cu mai mult de 20% media profiturilor impozabile aferente exerciţiilor financiare din perioada 2018-2021.

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, 29 martie, un proiect de lege care extinde taxa de solidaritate, astfel încât să oblige și OMV Petrom la plată, după ce compania a anunțat anterior că nu datorează această taxă. OMV Petrom a transmis că amendamentele votate încalcă principiile Constituției.

OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei, a anunţat că se aşteaptă să nu plătească taxa de solidaritate pentru anul fiscal 2022, motivând că sub 75% din cifra de afaceri a companiei provine din aceste sectoare.

author avatar
Andreea Vlad
1.069 afisari

63 COMENTARII

  1. Amanet Auto vine in ajutorul dumneavoastra si va propune cea mai usoara metoda de a obtine un credit cu garantie auto.
    Ai nevoie doar de cartea, talonul si buletinul pentru un imprumut.
    Promtitudine si seriozitate
    Banii pe loc.
    Informatii la 0724998826
    http://www.amanetcar.ro

  2. Alupigus mai joianus, se vede ca esti cancelarul Austriei ci nu pres Romaniei! AMR PUTIN SI VEDEM DUPA CE TE ASTEAPTA!

  3. „jur sa apar CONSTITUTIA” MAI E VALABILA CHESTI ASTA???? PRESEDINTELE E SUBORDONAT CONSTITUTIEI….AUSTRIECII SA IA O PAUZA….SI SA ASTEPTE

  4. Tradator si turist pe banii nosti.Asta numa rau a facut tarii ar trebui s-a iasa norodul in strada si debarcat tradatorul.

  5. Tradatoru de tara Mutu, ficusul de la Cotroceni si echipa lui cistigatoare.

  6. Nu stiu daca este adevarat ,dar se vorbea ca omu a avut probleme de gandire,
    cand a facut armata ,asa ca nu cred ca e in masura sa faca analize de legi ,prin
    urmare de unde ii vin indicatiile ,din spate intern dar si extern ? Atunci astia ar
    trebui scosi si ei la lumina ,sa stim si noi prostimea ,ca poate vine o vreme sa
    fie trasi la raspundere ,daca nu-si iau zborul din tara !

  7. Da’ cum ,nu gandesti?A facut la,,transmisiuni,, sectorul telefonie cu fir .Cara bobinoaiele alea in spate si in aplicatii fugea si se ascundea prin boscheti ,deci gandea profund si sforaia Cat de greu intelegea legile se stie cand PSDul a facut bugetul in 2017 Domnul klaus a stat 3 luni pana a citit hartiile iar tara a stat 3 luni fara buget

  8. Lingi la greu slugoiule imputit !Tipic prostanilor care-si vand parintii pentru privilegii si ca sa aiba el matu plin Scarba extrema drogatule

  9. Florine …omul este pe dinafara cu Romania Are cati-va lingatori ,este echipat cu casca in ureche si este teleghidat de cei cu interese!Asa pres n-a avut tara asta decat pe quasimodo petrov curvarul Asta e plavanul avaru!

  10. Președintele Iohannis privește cu atenție și îngrijorare disputa, insă atrage atentia că în lume sunt probleme mult mai grave de dezbătut, cum ar fi încălzirea globală, care duce la topirea zăpezilor înainte de terminarea sezonului de schi.

  11. K de la k..a..k..a..t
    Hoit plin cu rahat
    Stoarfa globalista
    Si lgt-bista
    Mintea ta e-n ceata
    De la iarba creatza
    Mergi la alta masa
    Dihanie grasa
    Canta-n alta parte
    Scarba fara carte
    Fiinta stranie
    Du-te pe pustie
    Iai si pe ceilalti
    Globalisti c.a.c.a.t.i
    Prosti plini cu limbrici
    Hai siktir de aici!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger