AcasăNewsKlaus Iohannis a scapat de un dosar penal

Klaus Iohannis a scapat de un dosar penal

Liderul liberal Klaus Iohannis a obtinut o victorie uriasa in instanta.

Procurorii de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis sa claseze dosarul penal in care presedintele Partidului National Liberal era acuzat de conflict de interese.

Iohannis era acuzat ca, desi era primar al Sibiului, a semnat un contract cu o tipografie detinuta de Forumul Democrat al Germanilor, al carui presedinte era.

Contractul fusese semnat pe 23 decembrie 2010, iar in august 2013 Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul General si a solicitat cercetarea lui Iohannis.

Conform romaniatv.net, concluzia procurorilor este ca exista un conflict de interese in acest caz, dar nu unul de natura penala, in conditiile in care nu exista dovezi care sa ateste ca Iohannis a obtinut vreun beneficiu patrimonial pentru sine sau pentru vreo ruda a sa.

Totusi, pentru Klaus Iohannis urmeaza, pe 30 septembrie, judecarea cazului in care este acuzat de incompatibilitate. Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie vor decide daca exista incompatibilitate in cazul Iohannis, in conditiile in care acesta este atat primarul Sibiului, cat si reprezentant al municipalitatii in Adunarea Generala a Actionarilor de la SC Apa Canal SA si SC Piete SA.

author avatar
Cristi Ionita
612 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger