AcasăNewsKlaus Iohannis o desemneaza premier pe Viorica Dancila: Am decis sa dau...

Klaus Iohannis o desemneaza premier pe Viorica Dancila: Am decis sa dau PSD-ului inca o sansa

Presedintele a facut mult-asteptatul anunt in privinta viitorului prim-ministru. Anunt in urma caruia Viorica Dancila ajunge, practic, pentru prima oara in politica autohtona, in postura de femeie-premier.

La finele unei zile pline – cu mai multe ore de consultari, in care a aflat cum anume vad reprezentantii partidelor parlamentare situatia desemnarii unui nou premier, ca PSD si ALDE o sustin pe Viorica Dancila pentru aceasta postura, in timp ce PMP-ul a avansat doua nominalizari pentru fotoliul de sef al Guvernului, in persoana lui Siegfried Muresan si a lui Eugen Tomac – dar si cu o discutie face to face cu social-democrata propusa pentru functia de prim-ministru, Klaus Iohannis a iesit la declaratii. Si a anuntat ca accepta propunerea PSD-ului, ca Viorica Dancila sa ajunga pe fotoliul de premier.

Pana sa-si anunte decizia, seful statului a adus in discutie faptul ca, pe langa cele auzite la consultari, si-a aruncat privirea inclusiv pe retelele de socializare, pentru a afla cum se vede situatia in opinia romanilor. „Am ascultat foarte multe opinii legate de formarea noului guvern, de desemnarea primului-ministru. Astazi toata ziua am ascultat opiniile si argumentele politicienilor. Dar am reusit, ieri, aseara, astazi, intre intalniri, sa ascult si opiniile omenilor simpli sa citesc mesaje inclusiv pe retele de socializare. Sunt foarte multe opinii si foarte multe argumente. Sunt argumente legate de politica partidelor, evident. Sunt multe argumente legate de politica interna a Romaniei, de politica externa si de securitatea Romaniei. Am ascultat si am citit cu atentie toate aceste opinii si argumente si le-am cantarit. Fiindca acum trebuie sa decid„, a transmis Iohannis, inainte de a face apel la aritmetica parlamentara si la faptul ca social-democratii au majoritatea in Legislativ.

„Dar ce fel de decizie este aceasta pe care trebuie sa o iau? In primul rand, aceasta decizie trebuie sa fie conforma cu Constitutia si cu deciziile CCR, in materie de desemnare. Si aici argumentul cel mai puternic este aritmetica parlamentara. In Parlament, dupa consultari, mi-este foarte clar. PSD-ul dispune de o majoritate. Si atunci cantarind toate argumentele, tinand cont de situatia concreta din Parlament, am decis sa dau PSD-ului inca o sansa si sa desemnez persoana propusa de PSD, pe doamna Dancila. Dar acum PSD-ul trebuie sa performeze. Romanii au mari asteptari si eu au mari asteptari. PSD-ul a promis si in campania electorala si dupa campanie lucruri importante. PSD-ul a promis salarii, pensii, scoli, manuale, spitale, infrastructura, dar pana acum prea putin s-a realizat. Acum PSD-ul trebuie sa dovedeasca (,) ca ce a promis face”, a sustinut primul om in stat.

Totodata, a adus in discutie faptul ca, pana la inceputul lunii viitoare, Romania ar trebui aiba un Executiv nu doar conturat, ci si functional. „Invit pe toti cei implicati in procedura sa se mobilizeze si sa lucreze repede si bine. Este posibil ca pana la 1 februarie intreaga procedura sa fie finalizata si noul guvern sa se apuce de treaba„, a subliniat Klaus Iohannis, pe finalul scurtei sale declaratii, de circa 6 minute, sustinute de la sediul Presedintiei.

sursa foto: Facebook

author avatar
Cristina Stefan
189 afisari

3 COMENTARII

  1. Este clar ca „Buna ziua” ca Presdintele Negustor de copii este la mana PSD-ALDE.Votkuta Vasilescu a spus ca PSD-ALDE va suspenta Presedintele daca nu accepta noul premier de la PSD, si Negustorul de copii s-a conformat pentru ca sa-si termine mandatul.Intr-un Parlament Penal unde 90 % sunt alesi pentru ca au dosare penale ca sa fie santajati, un Presedinte cu dosare penale este mana cereasca pentru bolsevicii PSD-ALDE.Papusica de la Cotroceni are sfori groase nu ate subtiri legate de maini si de picioare.Opozitia Penala, este o ADUNATURA cleioasa de Penali, care merg la Parlament doar ca sa voteze legi pentru ei si pentru alti penali care ii sustin, cheltuind banii din buget pe cazare, masini, diurne in strainatate, etc.Toate ce s-au intamplat de la venirea la putere a Bolsevicilor se datoreaza si Opozitiei Corupte precum si Mass-mediei la fel de corupta si MIZERABILA.Spalatii pe creier care i-au votat platesc toate aceste cheltuieli, dar nu se intreaba ce vor face la anul pe timpul asta cand criza mondiala nou fabricata de satanisti, va fi simtita in plin de intreaga Romanie.Un popor de IDIOTI condusi de PENALI.Romania este o tara frumoasa, pacat ca este locuita.

  2. Legătura dintre Liviu Dragnea și eurodeputatul Viorica Dăncilă pare chiar mai apropiată decât o lasă să se vadă apartenența la PSD și concetățenia de TARAN. Una dintre consilierele eurodeputatului VIORICA propus marți premier de către PSD este dna Adriana Botorageanu, nimeni alta decât Adriana Botorogeanu (de remarcat schimbarea unei litere) din celebrul ”Dosar Bombonica” în care liderul PSD este inculpat. Botorogeanu Adriana – este asistenta parlamentară a doamnei Viorica Dancilă. Botorogeanu Adriana – este una din cele două persoane care au fost acuzate că ar fi fost angajate fictiv la DGASPC Teleorman, de către Liviu Dragnea, fapte pentru care Liviu Dragnea este trimis în judecată.

  3. HAIDUCIA IN RO ESTE ATAT DE MARE INCAT TREBUIE SA INTERVINA NATO. NATO TREBUIE SA DESEMNEZE UN PREMIER MILITAR . In democratia balcanica si GRECI SI TURCIA au avut perioade cand GUVERNELE au fost conduse de GENERALI MILITARI pentru a readuce in coordonate normale mersul istorie acestor state.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger