AcasăNewsKlaus Iohannis a anunţat un succes de ultimă oră! Cum au pus...

Klaus Iohannis a anunţat un succes de ultimă oră! Cum au pus umărul SRI şi SIE

aeronava herculesKlaus Iohannis a anunţat un succes de ultimă oră! Cum au pus umărul SRI şi SIE

Românii evacuați din Afganistan au ajuns în România la bordul aeronavei Hercules. Avionul a aterizat în România în jurul orei 13:00. Românii au fost întâmpinați de miniștrii Nicolae Ciucă și Bogdan Aurescu.

Astfel, preşedintele Klaus Iohannis a salutat, sâmbătă, revenirea în ţară a 15 cetăţeni români dintre cei 16 evacuaţi din Afganistan în aceste zile, cu aeronava militară trimisă în acest scop, menţionând că ei se adaugă celorlalţi peste 30 de cetăţeni români evacuaţi în zilele precedente cu aeronave ale unor state partenere.

Autorităţile române vor continua eforturile de evacuare a cetăţenilor noştri care încă se află în Afganistan şi care doresc să fie repatriaţi, precum şi a cetăţenilor afgani care au sprijinit activitatea militarilor români în Afganistan, care beneficiază de burse ale statului român sau care se află în situaţie vulnerabilă”, a transmis el.

Cum a reuşit România repatrierea conaţionalilor?

Klaus Iohannis a explicat cum s-a născut acest succes al autorităţilor noastre.

Salut revenirea în ţară, astăzi, a 15 cetăţeni români dintre cei 16 evacuaţi din Afganistan în aceste zile cu aeronava militară pe care am dispus să o trimitem la începutul acestei săptămâni.

Ei se adaugă celorlalţi peste 30 de cetăţeni români evacuaţi în zilele precedente cu aeronave ale unor state partenere României, ca urmare a eforturilor depuse cu profesionalism de Celula de criză interinstituţională, activată la data de 13 august de către ministrul Afacerilor Externe.

Repatrierea compatrioţilor noştri a avut loc în condiţii extrem de dificile de securitate, într-un climat în permanentă schimbare, şi este cu atât mai important de remarcat efortul autorităţilor române pentru derularea cu succes a misiunilor”, a afirmat Klaus Iohannis, într-un comunicat de presă transmis de Administraţia Prezidenţială.

SRI şi SIE au participat la misiune

Celula de criză interinstituţională, activată de Ministerul Afacerilor Externe şi coordonată de acesta împreună cu Serviciul de Informaţii Externe, la care participă şi Ministerul Apărării Naţionale şi Serviciul Român de Informaţii, a derulat acţiuni ample şi dificile pe parcursul ultimei săptămâni, care au condus la evacuarea în siguranţă a cetăţenilor români şi a cetăţenilor altor state partenere.

Am fost informat în permanenţă de Celula de criză interinstituţională despre derularea acţiunilor de evacuare a cetăţenilor români şi cetăţenilor afgani pentru care s-a decis evacuarea în România.

Autorităţile române vor continua eforturile de evacuare a cetăţenilor noştri care încă se află în Afganistan şi care doresc să fie repatriaţi, precum şi a cetăţenilor afgani care au sprijinit activitatea militarilor români în Afganistan, care beneficiază de burse ale statului român sau care se află în situaţie vulnerabilă.

Doresc să mulţumesc autorităţilor române implicate în coordonarea şi derularea cu succes a acţiunilor Celulei de criză interinstituţionale şi tuturor reprezentanţilor acestor instituţii care au participat la activitatea Celulei de criză”, a adăugat Iohannis.

Alți 17 cetățeni români care se află în Afganistan, dar care nu au solicitat repatrierea, au propriile planuri de evacuare, stabilite de angajatorii lor. Aceștia se vor întoarce în țară cu zboruri puse la dispoziție de companiile pentru care lucrează.

author avatar
Andrei Ștefan
859 afisari

8 COMENTARII

  1. Te lauzi degeaba sasule cu Afganistan,esti nul la capitolul asta.Mai bine fa si tu 1 km de autostrada ,cum te laudai cand vor ajunge lipitorile tale la guvernare.Cati km ai facut cu catu tau?????????/ZERO sasule!!!!Ar fi cazul sa ne lasi naibi in pace,si de duci dupa tactu si mata in Germania!!Esti gretos,increzut,prost ,ingamfat,laudaros si ii urasti pe romani.Ce e mai trist e ca esti asa de prost de nu-ti dai seama ca esti prost!!!!Lasa-ne sasule!!!!!!

  2. De o mie de ori ar fi mai bun Dragnea si Ponta .Ce de o mie de 10 000 de ori!Nu vezi labagii astia homalai ce prosti sunt ?

  3. Barbu gh tu esti prost s au nebun ?Bai hitleristule imputit Siktir dracului de pe la noi Du te naibii onanie dementa !

  4. Am postat de 4 ori cu pseudonimul ” Anonim „. Cine credeti ca sunt ? Ati ghicit , sunt Kostea Sugiuk Tiraspol , cretinul fugit din balamuc , Raionul ma cauta sa-mi taie degetele sa nu mai postez ca fac propaganda stalinista de ras !

  5. pt barbu cred ca tactu tea facut in palma si tea aruncat in pizdz de ai esit atit de bou [ia si o placuta suedeza]

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger