AcasăNewsKlaus Iohannis a abordat subiectul frontal: închide sau nu ţara din cauza...

Klaus Iohannis a abordat subiectul frontal: închide sau nu ţara din cauza pandemiei de COVID-19?

Klaus iohannisKlaus Iohannis a abordat subiectul frontal: închide sau nu ţara din cauza pandemiei de COVID-19?

Şeful statului a susţinut o conferinţă de presă, miercuri seară, în care a abordat subiectul delicat al pandemiei de COVID-19 din România. Anunţul lui Klaus Iohannis a venit în contextul în care, la nivel naţional, s-au raportat aproximativ 3000 de cazuri de noi infectaţi, în ultimele 24 de ore.

Preşedintele României a afirmat că strategia pentru următoarele două săptămâni în privința combaterii Covid-19 este clară: se vor lua măsuri locale, acolo unde este cazul. De asemenea, a răspuns întrebării ce se afla pe buzele tuturor: închidem sau nu ţara? Klaus Iohannis a răspuns că nu este cazul ca toată țara să fie închisă, deoarece sunt zone în care nu există atât de multe cazuri.

Strategia e destul de clară și am prezentat-o. Vom reacționa local și regional. Nu este nevoie să închidem toată țara, dacă avem focare într-un județ, acolo se va acționa. A fost introdusă acea scală care ne spune dacă putem lua anumite măsuri. De fiecare dată aceste restricții se bazează pe datele specialiștilor. Așa se va continua. Avem situații diferite în localități diferite. Sunt localități unde numărul de bolnavi e mare, dar sunt și comune și localități unde nu avem multe cazuri„, a declarat Klaus Iohannis.

De asemenea, şeful statului a zis că, evident, nu ne putem întoarce la viaţa normală de dinainte de pandemie. „Repet, situația epidemiologică nu ne permite reîntoarcerea la normalitatea pe care am avut-o înainte de pandemie. Cu cât crește numărul de bolnavi, cu atât ne îndepărtăm de acest moment atât de așteptat. Ne aflăm din nou într-un punct critic și avem de făcut o alegere fundamentală pentru viitorul nostru„, a mai afirmat Iohannis.

Miercuri, explozie de cazuri: 2958 de noi infectări

2958 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în ultima zi în România, 82 de decese au fost raportate, iar 612 pacienți sunt internați la Terapie Intensivă, fiind cele mai mari bilanțuri zilnice de la începutul pandemiei. Au fost prelucrate 27.849 de teste. Între cei care au decedat este și o persoană de 18 ani, cu comorbidități. Trei pacienți care au murit nu aveau comorbidități.

author avatar
Andrei Ștefan
360 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger