AcasăNewsKissinger: "Statele Unite trebuie sa invete din propriile greseli"

Kissinger: „Statele Unite trebuie sa invete din propriile greseli”

Fostul sef al diplomatiei americane a evocat problemele tarii sale in politica externa si si-a expus punctul de vedere cu privire la criza din Ucraina si la relatiile dintre Occident si Rusia.

SUA nu ar fi trebuit sa se angajeze in conflicte internationale inainte de a evalua consecintele, dar Washington nu a invatat din propriile greseli, a estimat fostul secretar de stat Henry Kissinger, intr-un interviu acordat The National Interest, noteaza RIA Novosti.

„Problema tuturor razboaielor purtate de americani dupa cea de-a doua conflagratie mondiala rezida in incapacitatea stabilirii unei corelatii intre strategie si posibilitatile interne ale tarii”, a declarat Kissinger.

El a adaugat ca „soimii” din Washington, care cauta cu orice pret sa „sparga” guvernarea rusa, isi vor continua politica agresiva, „atata timp cat nu evalueaza consecintele”. Evocand criza din Ucraina, celebrul om politic a semnalat ca situatia din aceasta tara s-a transformat in tragedie.

„Cand am aflat ca detasamente de musulmani participa la razboi de partea Ucrainei, ne dam seama ca orice sens al masurii s-a pierdut”, a spus Kissinger. Potrivit fostului sef al diplomatiei americane, formula de lucru a Europei occidentale nu poate fi aplicata Ucrainei. „Occidentul ezita in Grecia si nu intentioneaza, evident, sa faca din Ucraina proiectul sau unilateral. De asemenea, ar trebui explorata posibilitatea unei cooperari Rusia-Occident in problema Ucrainei, care nu apartine nici unui bloc militar”, a adaugat el. „Daca noi consideram Rusia ca o mare putere, trebuie sa cautam metode de a concilia interesele sale cu propriile noastre nevoi”, a mai spus Kissinger.

author avatar
Tudor Borcea
241 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger