AcasăNewsKim se teme de revolutie si inchide universitatile

Kim se teme de revolutie si inchide universitatile

Coreea de Nord a inchis pentru zece luni toate universitatile si i-a trimis pe studenti sa munceasca in uzine, pe ogoare si pe santierele de constructii.

Kim le arata studentilor drumul pe care sa apuce

Conducerea tarii s-a adresat poporului spunandu-i ca isi va atinge scopul de a deveni „o natiune mare, prospera si puternica” in 2012, cand va marca aniversarea centenarului nasterii lui Kim Ir-Sen.

Mai mult, actualul lider, Kim Jong-Il va implini 70 de ani in februarie si „Iubitul Conducator” spera sa-si poata transfera puterea si o natiune mai puternica economic fiului sau Kim Jong-Un.

Informatii din Coreea de Sud, citate de The Telegraph, spun ca regimul de la Phenian a ordonat luni inchiderea tuturor universitatilor si amanarea cursurilor pana in aprilie anul viitor. Singurele exceptii sunt studentii care absolva in urmatoarele luni si studentii straini. Sursele citate informeaza ca studentii „disponibilizati” temporar vor fi trimisi pentru zece luni pe santierele de constructii din marile orase, dar si regiunile agricole afectate recent de un taifun puternic.

Unii analisti din Japonia cred ca ar putea fi si alte ratiuni pentru decizia imprastierii studentilor in toata tara. „Un motiv ar fi posibilitatea unor demonstratii din campusurile universitare”, spune Toshimitsu Shigemura, profesor la Universitatea Waseda din Tokyo si autor a numeroase lucrari avand ca subiect regimul politic din Coreea de Nord.

Profesorul a spus ca in ultimele luni Coreea de Nord a importat din China echipament pentru fortele sale de interventie si mentinere a ordinii, inclusiv gaze lacrimogene si bastoane. La Phenian s-a observat in ultima perioada o crestere a numarului de politisti in punctele cheie ale orasului.

 

author avatar
Adrian Patrusca
245 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger