AcasăNewsKim mai primeste un cadou de la Trump

Kim mai primeste un cadou de la Trump

Credit stirbit pentru liderul de la Casa Alba

Dupa esecul summitului de la Hanoi, SUA si Coreea de Sud vor pune capat exercitiilor militare comune de mare amploare, o decizie criticata imediat de analisti, dar si un punct castigator pentru dictatorul nord-coreean, care a cerut de multa vreme incheierea acestor manevre.

Credit stirbit pentru liderul de la Casa Alba

Cele doua exercitii, numite ‘Key Resolve’ si ‘Foal Eagle’, vor fi inlocuite cu manevre mai restranse „pentru a pastra o solida pregatire militara”, a anuntat  Ministerul Apararii de la Seul. Coreea de Sud si SUA desfasoara de obicei in lunile martie si aprilie exercitiile „Key Resolve” si „Foal Eagle”, la care pot participa 17.000 de militari americani si peste 300.000 sud-coreeni. Key Resolve, sustinut de Japonia, intr-un comandament bazat pe simulari pe calculator, este important, deoarece simuleaza un nou razboi intre cele doua state din Peninsula Coreea si ajuta la pregatirea viitoarelor generatii de soldati sud-coreeni, in timp ce Foal Eagle implica manevre terestre care aduna sute de mii de militari. Cele doua exercitii sunt “foarte scumpe”, si-a motivat decizia presedintele Donald Trump, chiar dupa summitul din Vietnam . In timp ce Coreea de Sud a anuntat ca este „socata ca restul lumii” de lipsa unui acord semnat intre presedintele SUA si Kim Jong-Un, analistii americani se intreaba care sunt foloasele deschiderii diplomatice cu Phenianul, de vreme ce nu s-au obtinut angajamente din partea Coreei de Nord iar esecul de la Hanoi constituie cea mai importanta infrangere suferita de Donald Trump pe scena internationala de la venirea sa la Casa Alba. „De ce sa mai negociezi cu Statele Unite cand face concesii gratuit?”, a scris pe Twitter Abraham Denmark, un fost oficial de la Pentagon.

“Campionul”  negocierilor nu se gandeste decat la realegerea sa

Donald Trump incearca sa revina pe linia de plutire, dar nu poate sterge cu buretele infrangerea de la Hanoi, retragerea trupelor din Siria, lipsa de sustinere pentru zidul de la frontiera cu  Mexicul, dezastrul creat de audierea in Congres a  fostului sau avocat Michael Cohen si investigatia procurorului Robert Mueller privind amestecul Rusiei in alegerile prezidentiale din SUA. Lansat intr-o diatriba la Conferinta Actiunii Politice Conservatoare (CPAC) din Maryland, presedintele american a abandonat rapid discursul scris si a inceput sa-si atace furibund oponentii. „Din nefericire, au fost numiti oameni nepotriviti in cateva functii si au fost lasati acolo prea mult timp si, dintr-o data, acei oameni incearca sa te elimine din motive de doi lei”, a spus Trump cu referire la Mueller, care „nu a primit vreodata un vot”, nici procurorul general adjunct Rod Rosenstein, care l-a numit in functie. Apoi liderul de la Casa Alba a luat in vizor propunerea democratilor de a combate incalzirea globala prin adoptarea unui „New Deal Verde”, pe care il considera “un plan nebunesc”, imigrantii (“probabil ca iubesc tara noastra,(…) dar avem oameni in Congres care urasc tara noastra”) si democratii ce „imbratiseaza socialismul”. Trump i-a criticat dur pe James Comey, pe care l-a concediat din fruntea FBI, si pe Jeff Sessions, fostul procuror general – „slab si ineficient si nu a facut ce trebuia sa faca”.

author avatar
Andrei Coman
154 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger