Cauta

Kim Jong Un, viu și nevătămat

Ce fake-uri ne mai pregătește comunistul cu freză ciudată de la Phenian ?

Kim Jong Un trăieşte şi este bine sănătos, a declarat consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui sud-coreean Moon Jae-In, minimalizând zvonurile despre problemele de sănătate cu care s-ar confrunta liderul de la Phenian.

„Poziţia guvernului nostru este fermă”, a afirmat consilierul Moon Chung-In pentru postul de televiziune american CNN: „Kim Jong Un trăieşte şi are o stare bună de sănătate și se află din 13 aprilie într-un sejur la Wonsan, o staţiune de pe litoralul estic al Coreii de Nord”. Zvonurile despre o starea precară de sănătate a liderului comunist s-au înmulţit după ce absenţa sa de la celebrările publice din 15 aprilie a fost remarcată. Această zi marchează cea mai importantă sărbătoare din calendarul politic nord-coreean, deoarece este ziua în care întreaga ţară celebrează naşterea fondatorului Kim Il Sung, bunicul actualului președinte. Kim Jong Un nu a mai apărut în public după şedinţa biroului politic al partidului unic din 11 aprilie şi după turneul în care a inspectat o bază aeriană. Citând o sursă nord-coreeană neidentificată, Daily NK a susţinut că liderul nord-coreean în vârstă de 36 de ani a fost operat de urgenţă din cauza problemelor legate de „fumat excesiv, obezitate şi oboseală”. Autorităţile sud-coreene au încercat să tempereze astfel de zvonuri.”Nu avem nimic pentru a confirma” aceste speculaţii şi „până acum nu a fost detectată nicio acţiune specială în Coreea de Nord”, potrivit unui comunicat al administraţiei prezidenţiale de la Seul de săptămâna trecută.

CNN, citând un oficial american, a informat că Washingtonul „studiază informaţii” conform cărora Kim Jong Un este „în pericol grav după o operaţie chirurgicală”. Pe de altă parte, ziarul sud-coreean JoongAng Ilbo susținea că , de fapt, Kim se află în autoizolare în stațiunea Wonsan (unde a fost fotografiat trenul său special), pentru că un membru al echipei sale de securitate este suspect de Covid 19.

Dictatorul transmite un mesaj

Ziarul oficial Rodong Sinmun a informat că Kim Jong Un a trimis un mesaj de mulţumire muncitorilor care lucrează la Wonsan Kalma, un proiect turistic gigantic de pe coasta de est a ţării. Agenția  de știri sud-coreeană Yonhap a precizat că presa din Phenian nu a publicat imagini noi cu Kim și nu a dezvăluit locația sa.

China n-are informații de oferit

Pe de altă parte, ministerul de Externe chinez a declarat că nu are informaţii de oferit cu privire la liderul nord-coreean pe fondul relatărilor contradictorii şi speculaţiilor legate de locul unde s-ar afla acesta şi starea sa de sănătate.  De asemenea, purtătorul de cuvânt al diplomației Beijingului, Geng Shuan, nu a confirmat dacă o delegaţie chineză cuprinzând şi experţi medicali a fost trimisă în Coreea de Nord şi dacă aceştia au fost trimişi în ţara vecină pentru a-i acorda asistenţă lui Kim Jong Un sau pentru a ajuta Phenianul să gestioneze pandemia de COVID-19.

Ultimele stiri

  • Scandal la Mangalia: Repetă Mohammad Murad rețeta ilegală din 2020?
  • PSD continuă să aloce fonduri uriașe pentru a păstra ritmul investițiilor în infrastructură
  • Horoscop luna iunie 2024 – pentru toate zodiile. Noroc şi reuşite în multe activităţi. Planurile de călătorie ţin capul de afiş
  • Românii care îşi pot pierde „leafa” din cauza noilor prevederi din Legea Pensiilor 2024. Seniorii care riscă să rămână fără bani
  • Planul Oficial al lui Sebastian Burduja pentru București, dezvăluit românilor din Capitală
  • Zile libere legale pentru români în luna iunie 2024. Cei mai mulţi au 3, dar există şi norocoşi care primesc 4
  • Veşti proaste despre Kate Middleton după anunţul că se luptă cu cancerul!
  • Traian Băsescu, avertisment pentru Klaus Iohannis: „Liderii statelor NATO se feresc să fie șantajați”
  • Guvernul României, pus la colţ! Trebuie să plătească 42 de milioane de euro către băieţii deştepţi din energie
  • Mai este profitabil să investeşti într-un apartament, în 2024? Ce câştig îţi poate aduce o afacere în imobiliare
  • Exit mobile version