AcasăNewsKim Jong Un, viu și nevătămat

Kim Jong Un, viu și nevătămat

Ce fake-uri ne mai pregătește comunistul cu freză ciudată de la Phenian ?

Kim Jong Un trăieşte şi este bine sănătos, a declarat consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui sud-coreean Moon Jae-In, minimalizând zvonurile despre problemele de sănătate cu care s-ar confrunta liderul de la Phenian.

„Poziţia guvernului nostru este fermă”, a afirmat consilierul Moon Chung-In pentru postul de televiziune american CNN: „Kim Jong Un trăieşte şi are o stare bună de sănătate și se află din 13 aprilie într-un sejur la Wonsan, o staţiune de pe litoralul estic al Coreii de Nord”. Zvonurile despre o starea precară de sănătate a liderului comunist s-au înmulţit după ce absenţa sa de la celebrările publice din 15 aprilie a fost remarcată. Această zi marchează cea mai importantă sărbătoare din calendarul politic nord-coreean, deoarece este ziua în care întreaga ţară celebrează naşterea fondatorului Kim Il Sung, bunicul actualului președinte. Kim Jong Un nu a mai apărut în public după şedinţa biroului politic al partidului unic din 11 aprilie şi după turneul în care a inspectat o bază aeriană. Citând o sursă nord-coreeană neidentificată, Daily NK a susţinut că liderul nord-coreean în vârstă de 36 de ani a fost operat de urgenţă din cauza problemelor legate de „fumat excesiv, obezitate şi oboseală”. Autorităţile sud-coreene au încercat să tempereze astfel de zvonuri.”Nu avem nimic pentru a confirma” aceste speculaţii şi „până acum nu a fost detectată nicio acţiune specială în Coreea de Nord”, potrivit unui comunicat al administraţiei prezidenţiale de la Seul de săptămâna trecută.

CNN, citând un oficial american, a informat că Washingtonul „studiază informaţii” conform cărora Kim Jong Un este „în pericol grav după o operaţie chirurgicală”. Pe de altă parte, ziarul sud-coreean JoongAng Ilbo susținea că , de fapt, Kim se află în autoizolare în stațiunea Wonsan (unde a fost fotografiat trenul său special), pentru că un membru al echipei sale de securitate este suspect de Covid 19.

Dictatorul transmite un mesaj

Ziarul oficial Rodong Sinmun a informat că Kim Jong Un a trimis un mesaj de mulţumire muncitorilor care lucrează la Wonsan Kalma, un proiect turistic gigantic de pe coasta de est a ţării. Agenția  de știri sud-coreeană Yonhap a precizat că presa din Phenian nu a publicat imagini noi cu Kim și nu a dezvăluit locația sa.

China n-are informații de oferit

Pe de altă parte, ministerul de Externe chinez a declarat că nu are informaţii de oferit cu privire la liderul nord-coreean pe fondul relatărilor contradictorii şi speculaţiilor legate de locul unde s-ar afla acesta şi starea sa de sănătate.  De asemenea, purtătorul de cuvânt al diplomației Beijingului, Geng Shuan, nu a confirmat dacă o delegaţie chineză cuprinzând şi experţi medicali a fost trimisă în Coreea de Nord şi dacă aceştia au fost trimişi în ţara vecină pentru a-i acorda asistenţă lui Kim Jong Un sau pentru a ajuta Phenianul să gestioneze pandemia de COVID-19.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
866 afisari

1 COMENTARIU

  1. propunem ca princess margarette sa mearga sa conduca coreea de sud sau de nord sau acel kim jong sa vina sa conduca romania.e acelasi lucru,tot comunisti si acoli si aici.in plus,il punem pe segnor kim la cura de slabire,sa dea jos 60kg.
    oare comunistii romani vopsiti il vor asculta?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger