AcasăNewsKim Jong-il va fi imbalsamat. "Liderul etern", expus langa ramasitele tatalui sau

Kim Jong-il va fi imbalsamat. „Liderul etern”, expus langa ramasitele tatalui sau

(foto: captura The Telegraph)

Autoritatile din Coreea de Nord au anuntat, joi, ca trupul lui Kim Jong-il, fostul lider de la Phenian, decedat la finele anului trecut, va fi imbalsamat si expus in mausoleul Kumsusan din capitala tarii, unde se afla si ramasitele tatalui sau, Kim Il-sung.

(foto: captura The Telegraph)

Trupul liderului defunct Kim Jong-il, conducator al Coreei de Nord vreme de 17 ani (incepand cu anul 1994, dupa moartea tatalui sau, Kim Il-sung-n.r), va fi imbalsamat si apoi expus in mausoleul Kumsusan din Phenian, unde se afla ramasitele parintelui acestuia, a anuntat agentia oficiala de presa din Coreea de Nord, KCNA, potrivit Mediafax. De asemenea, autoritatile locale au anuntat ca in intreaga tara vor fi ridicate monumente dedicate lui Kim Jong-il. Este vorba de portrete care il infatiseaza zambind, dar si „turnuri (dedicate) imortalitatii sale”.

Kim Jong-il a murit, pe 17 decembrie 2011, in urma unei crizei cardiace, la varsta de 69 de ani. Succesor la conducerea Coreei de Nord a fost desemnat fiul sau cel mic, Kim Jong-un. Kim Jong-il a fost inmormantat pe 28 decembrie, la Phenian.

Partidul Muncitorilor i-a acordat liderului defunct titlul de „lider etern”. Tatal sau, Kim Il-sung, fondatorul Coreei de Nord comuniste, a primit titlul de „presedinte etern”, in vreme ce Kim Jong-un este prezentat ca „liderul suprem al partidului, armatei si poporului”.

128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger