AcasăNewsKim Jong-il a devenit zeu

Kim Jong-il a devenit zeu

Atat Kim Il-sung, cat si fiul sau, Jong-il sunt venerati ca zeii de pe Muntele Baekdu

O furtuna de zapada s-a iscat pe muntele sacru Baekdu, gheata de pe lacul Chon s-a spart cu un zgomot asurzitor si semnatura lui Kim Jong-il a aparut pe munte.

Atat Kim Il-sung, cat si fiul sau, Jong-il sunt venerati ca zeii de pe Muntele Baekdu

Asa prezinta Agentia KCNA omagiul pe care natura il aduce lui Kim Jong-il, la ridicarea acestuia in randul zeilor.

S-a nascut Iuri si a murit Jong

Totul s-a petrecut pe muntele sfant Baekdu, acolo unde, spun biografii lui Jong-il, s-ar fi si nascut “Luceafarul” nord-coreean. De fapt, nasterea lui a fost inregistrata de autoritatile sovietice, sub numele Iuri Irsenovici Kim, la 16 februarie 1941, la Viatskoie, Siberia, unde parintii sai se refugiasera. Oficial, insa, el a venit pe lume in 1942, pe Muntele Baekdu, “Marele Alb”, locul sacru al intemeierii primului regat, in 2333 i.e.n. si simbol al revolutiei comuniste. Nasterea sa ar fi fost vestita de o randunica si intampinata de un curcubeu dublu. Pe cer si-ar fi facut aparitia o noua stea, dovedindu-se astfel originea divina a iubitului conducator.

Lumina pe muntele revolutiei

Potrivit KCNA, furtuna de zapada s-a oprit brusc marti dimineata, lasand soarele sa lumineze varful acoperit de zapada. O lumina stranie a fost observata pe varful muntelui luni, timp de jumatate de ora, dupa anuntul privind moartea liderului tarii. O alta „minune a naturii” s-a produs marti in apropierea unei statui a lui Kim Il-sung (tatal lui Jong-il) din  Hamhung. Un cocor a zburat de trei ori in jurul statuii inainte de a se aseza pe un copac, unde a ramas nemiscat mult timp, cu capul plecat, inainte de a zbura spre Phenian. O, Doamne! Si cand te gandesti ca armata nord-coreeana dispune de arsenal nuclear.

author avatar
Adina Mutar
410 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger