AcasăNewsKim calatoreste cu wc-ul personal

Kim calatoreste cu wc-ul personal

Liderul de la Phenian nu lasa nici un secret pe mana dusmanului

Chiar daca vizitele internationale ale liderului nord-coreean sunt rare- de fapt nu a facut nici una de cand a preluat puterea, in 2011, Kim Jong-un are manii ciudate cand pleaca de acasa.

Liderul de la Phenian nu lasa nici un secret pe mana dusmanului

In cadrul intalnirii istorice cu omologul sau sud-coreean, Moon Jae-In, Kim Jong-un a fost escortat de zeci de bodiguarzi alesi pe spranceana pentru forma fizica, capacitatea de tragatori de elita sau stapanirea artelor martiale. Aceasta impresionanta garda de corp a fost filmata in timp ce alerga pe langa  Mercedesul in care se afla Kim, in timpul vizitei in Coreea de Sud. Garzile aveau figuri impasibile si nu pareau ca obosesc, chiar daca, ce-i drept, masina nu mergea repede.

Acel puturos tren blindat

Daca majoritatea sefilor de stat prefera deplasarea cu avionul, in marea majoritate a cazurilor Kim Jong-un merge cu trenul. La fel ca tatal si bunicul sau, Kim se deplaseaza intr-un tren blindat.

Garzile de corp fac jogging pe langa masina liderului

De altfel, pentru vizita sa facuta luna trecuta in China, au fost folosite trei trenuri blindate: unul pentru asigurarea securitatii lui Kim, un al doilea, in care se afla el si un al treilea pentru garzile de corp, delegatia si bagajele. Pe scurt, un convoi format din 90 de vagoane a carui viteza maxima este de doar 59 km/h.

Toaleta-secret de stat

Evident, nu se pune problema ca liderul de la Phenian sa utilizeze toaletele publice atunci cand calatoreste. Potrivit lui Lee Yun-keol, un fost membru al garzii personale a lui Kim Jong-un, acesta foloseste doar ”wc-ul sau personal” care este nelipsit la toate deplasarile comandantului suprem. ”Excrementele liderului contin informatii pretioase cu privire la starea sa de sanatate. Nici vorba ca acestea sa pice in mana spionilor altor tari”, a explicat Lee Youn-keol.

Nelipsita masina  de facut taitei

In timpul intalnirii cu presedintele sud-coreean Moon Jae-In, Kim Jong-un si-a adus si propria masina de facut taitei. Nelipsitul aparat este necesar pentru a pregati ”naengmyeon”, o supa traditionala de taitei facuta cu faina de hrisca. O reteta a bucatarului sef al unui celebru restaurant din Phenian, Okryu-gwan. Kim Jong-un prefera el trenurile dar vrea si piste pentru avioane.

Trump i a primit la baza Andrews pe ostaticii eliberati de Kim

Astfel, el a ordonat construirea a cinci piste de aterizare private in vecinatatea multiplelor sale palate si garaje.

Un viitor frumos alaturi de Trump

In premiera, Kim Jong-un a evocat public viitoarea intalnire cu Donald Trump, care ar trebui sa aiva loc in cateva saptamani. Liderul nord-coreean a apreciat ca summit-ul cu presedintele american reprezinta o ”sansa istorica” si un ”excelent prim pas”, in timpul discutiilor purtate cu secretarul american de Stat Mike Pompeo, la Phenian. Kim a adaugat ca se asteapta la ameliorarea situatiei in peninsula coreeana si la ”construirea unui viitor mai bun”.

Prizonierii americani, eliberati

In semn de bunavointa, dupa discutiile cu Pompeo, Kim Jong-un a anuntat ca trei cetateni americani, detinuti in Coreea de Nord, au fost eliberati. Cei trei, arestati in 2015 si 2017, au fost acuzati de ”spionaj”. Ieri dimineata, fostii prizonieri au fost primiti de Donald si Melania Trump, la baza Andrews. ”Dorim sa-i multumim lui Kim Jong-un”, a declarat Trump. De mai multe luni SUA cer eliberarea lui Kim Hak-song, Kim Sang-duk si lui Kim Dong-chul. Doi dintre ei, care lucrau la Universitatea de Stiinte si Tehnologie din Phenian, au fost arestati in 2017 pentru ”acte ostile impotriva guvernului”. Al treilea, om de afaceri si pastor era suspectat de ”spionaj”. ”Va fi un moment special. Pentru mine, aceasta reprezinta ceva interesant, ceva foarte important pentru tara”, a declarat Donald Trump despre viitoarea intalnire cu Kim Jong-un. Miercuri, a asigurat ca data si locul summit-ului vor fi divulgate in zilele urmatoare, precizand ca intalnirea nu  va avea loc in Zona Demilitarizata dintre cele doua Corei. Presa sud-coreeana afirma ca Singapore va gazdui discutiile celor doui sefi de stat.

author avatar
Tudor Borcea
410 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger