AcasăNewsKievul fierbe in continuare! Premierul Ucrainei compara miscarea cu o lovitura de...

Kievul fierbe in continuare! Premierul Ucrainei compara miscarea cu o lovitura de stat

De doua saptamani, Kievul e un butoi cu pulbere

Protestele de la Kiev continua. Si luni noapte, zeci de mii de ucraineni s-au adunat in centrul Capitalei si au cerut inlaturarea guvernului si a presedintelui Viktor Ianukovici.

Acestia au protestat si in dimineata zilei de marti, dupa ce au stat toata noaptea in strada. Protestatarii au aprins focul in Piata Independentei din Kiev pentru a rezista in fata frigului. In tot acest timp, presedintele Viktor Ianucovici a incercat sa le aminteasca celor care il contesta ca tratativele cu Uniunea Europeana nu s-au incheiat inca. Totul a inceput de la faptul ca presedintele ucrainean a refuzat pe 21 noiembrie acordul de asociere cu Uniunea Europeana. De atunci, in fiecare zi au loc proteste. Politia din Kiev a arestat noua suspecti si a deschis 11 anchete penale pentru tentativa de luare cu asalt a administratiei presedintelui ucrainean, a anuntat marti Ministerul ucrainean de Interne, potrivit stirile protv.ro.

Protestatarii retinuti sunt acuzati ca au incercat duminica sa ia cu asalt administratia presedintelui ucrainean si au opus rezistenta fortelor de ordine. Ianucovici incearca sa le ia apararea protestatarilor, spunand ca fortele de ordine au exagerat cu violenta si ca toata lumea ar trebui trebui sa se calmeze pentru ca tratativele cu UE nu s-au incheiat inca.

„Fortele de ordine au exagerat cu violenta. Asa ceva n-ar fi trebuit sa se intample. Incercam sa ajungem la o intelegere mai convenabila cu Uniunea Europeana, pentru ca in primul rand avem un interes financiar”, a declarat Viktor Ianukovici, presedintele Ucrainei.

author avatar
Andra Nesu
160 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger