AcasăNewsKiabi pleaca din Romania. Urmeaza Auchan?

Kiabi pleaca din Romania. Urmeaza Auchan?

Gerard Mulliez, „patriarhul” grupului, a infiintat primul Auchan in 1961

Kiabi, firma a Grupului Mulliez , trage oblonul in Romania. Miscarile de pe piata super si hipermarketurilor ar putea duce si la reorganizarea activitatii Auchan, o alta firma a grupului francez.

Gerard Mulliez, „patriarhul” grupului, a infiintat primul Auchan in 1961

La deschiderea primului magazin in Romania, in 2009, oficialii Kiabi estimau ca vor avea cel putin un deceniu in care sa faca dovada ca nu au venit degeaba in tara noastra.

Sigur, pe atunci criza „nu exista” in Romania, dar, intre timp, Nokia ne-a parasit, dupa doar trei ani de activitate, iar Autoliv (fabricant de componente auto) si Ford au in vedere acelasi lucru. Cat priveste Kiabi, angajatii romani aflasera de inchidere cu o luna in urma. Proprietarul, Grupul (si familia) Mulliez, mai detine in Romania si lantul de hipermarketuri Auchan, precum si magazinele Decathlon si Leroy Merlin. Piata de retail a fost serios atinsa de criza si o serie de retele comerciale au fost preluate sau inchise. Avand in vedere existenta unei concurente acerbe intre marile hipermarketuri, precum si intre acestea si supermarketuri, este posibil ca si Auchan sa-si restructureze activitatea din Romania in viitorul nu prea indepartat.

author avatar
Arpad Dobre
2.678 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger