AcasăNewsKerry a discutat cu Lavrov despre Ucraina intr-o pauza de cafea

Kerry a discutat cu Lavrov despre Ucraina intr-o pauza de cafea

Kerry a avut o prima sueta cu Lavrov privind Ucraina

Secretarul american de Stat, John Kerry, si ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, au avut o prima discutie fata in fata, despre Ucraina, miercuri, intr-o pauza de cafea.

Dialogul surzilor

Kerry a avut o prima sueta cu Lavrov privind Ucraina

Sefii diplomatiilor au fost prezenti la Paris, pentru a discuta despre situatia din Liban, care se confrunta cu un aflux al refugiatiilor sirieni. La finalul reuniunii privind Libanul, Kerry si Lavrov au dat nas in nas pe terasa palatului prezidential, gazda,  presedintele francez, François Hollande, avand grija ca spiritele sa nu se incinga. Nu de alta, dar Kerry face greseli cand se infierbanta si cine stie ce mai iesea, ca Rusia are dreptul sa ocupe Crimeea! La discutie s-au alaturat si ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, si cel german, Frank-Walter Steinmeier. Kerry i-a cerut lui Lavrov sa inceapa discutii imediate cu regimul interimar de la Kiev. Acel regim pe care Lavrov il numeste fascist si care, conform oficialilor rusi, au dat o lovitura de stat in Ucraina. Dialogul surzilor! Noroc ca nu au turnat cafeaua pe ei. Un summit european extraordinar a fost convocat joi, la Bruxelles, in vederea unei eventuale adoptari a unor masuri coercitive vizand Rusia.

Francezii testeaza o nava militara pentru rusi

De la Washington, prin glasul secretarului Apararii, Chuck Hagel, americanii anuntau o implicare mai sustinuta a NATO fata de aliatii sai, Polonia si tarile baltice. Surprinzator, insa, francezii tocmai testau nava Vladivostok, capabila sa transporte elicoptere de lupta, contractata in 2011 de Marina rusa. Vladivostok si-a intins „panzele” din portul Saint-Nazaire, la cateva sute de kilometri de Paris, unde diplomatii ar fi vrut sa-l inghesuie pe Lavrov in privinta Ucrainei. Acum, comertul e comert, iar „politichia, politichie”!

 

author avatar
Adina Mutar
167 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger