AcasăNewsKelemen: UDMR va finaliza in a doua parte a anului strategia economica...

Kelemen: UDMR va finaliza in a doua parte a anului strategia economica „Transilvania 2020”

Kelemen Hunor

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anuntat, vineri, ca Uniunea va finaliza in a doua parte a acestui an strategia economica „Transilvania 2020”, care va fi trimisa apoi Guvernului, pentru a fi inclusa in strategia Romaniei privind perioada 2014 – 2020.

Kelemen Hunor

Kelemen a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa desfasurata la Cluj-Napoca, la finalul Consiliului Economic al UDMR, ca aceasta strategie este necesara in conditiile in care reprezentantii Uniunii au constatat ca prioritatile cetatenilor in perioada crizei economice sunt locuri de munca, salarii, trai decent si siguranta zilei de maine.

„Noi trebuie sa ne uitam dincolo de ziua de azi, dincolo de anul 2012. Am constatat ca prioritatile cetatenilor in perioada crizei economice sunt locuri de munca, salarii, trai decent si siguranta zilei de maine. UDMR a decis anul trecut sa pregateasca o strategie economica, un plan pentru perioada 2014 – 2020, care se numeste ?Transilvania 2020?.

Daca avem aceasta strategie, inseamna ca vom contribui la strategia nationala a Romaniei. Strategia o vom finaliza in a doua parte a anului, dupa care o vom trimite la Guvern, la ministere, la ministerul Afacerilor Europene, cel care se ocupa de pregatirea documentului care va fi trimis in 2013 la Bruxelles, pentru perioada 2014 – 2020″, a spus Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a adaugat ca Uniunea va incepe in perioada urmatoare o consultare ampla cu specialistii, de la autoritati locale la Guvern, dar si cu comunitatile locale din judetele Transilvaniei.

Potrivit acestuia, inainte de integrarea Romaniei in UE, cand au fost pregatite documentele pentru perioada 2007 – 2013, acestea nu au fost pregatite suficient, iar astfel s-a ajuns ca absorbtia fondurilor europene sa fie deficitara.

„Trebuie sa fim constienti ca pentru perioada 2014 – 2020, Romania trebuie sa fie mult mai bine pregatita si sa aiba o absorbtie mult mai mare a fondurilor europene, altfel se va rata o posibilitate de dezvoltare a societatii romanesti?, a subliniat presedintele UDMR.

Eurodeputatul UDMR Winkler Iuliu, coordonatorul grupului care se ocupa de elaborarea strategiei „Transilvania 2020?, a declarat, in aceeasi conferinta de presa, ca documentul va cuprinde „sume si prioritati concrete din Transilvania pentru a nu mai ajunge in situatia in care sa fie depuse multe proiecte pe axe de dezvoltare unde banii s-au consumat si fonduri neconsumate pentru care nu sunt proiecte?.

author avatar
Ciprian Purice
119 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ia uite la unguroiul asta ce se da mare pe Transilvania !. Mai Kelemen , daca esti in parlament , ales de poporul roman si nu de o fractiune minoritara , reprezinta toata tara si nu numai Transilvania. Ca le curg ochii ungurilor din Ungaria dupa Transilvania dar uita ca nu au fost in stare de-a lungul istoriei sa – si apere nici propriile granite si ca Ungaria nici nu a existat ca stat natinal ,independent si suveran pana in 1918 . A fsot ba province a Imperiului Austro-Ungar , ba pasalac turcesc. 2 mil. de unguri care se inmultesc ca iepurii ( de analfabeti ce sunt) nu pot sa formeze o provincie ca Transilvania si sa subjuge pe romanii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger