AcasăNewsKelemen Hunor, despre anticipate: "Prin dialog se poate ajunge la o concluzie!"

Kelemen Hunor, despre anticipate: „Prin dialog se poate ajunge la o concluzie!”

Kelemen Hunor

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, ca propunerea de declansare a alegerilor anticipate este treaba opozitiei si ca, daca va exista dialog, se va putea ajunge la o concluzie.

Kelemen Hunor

„In ceea ce priveste propunerea organizarii alegerilor anticipate, este treaba partidelor politice din opozitie si sigur ca, daca va fi un dialog, atunci se poate ajunge la o concluzie”, a spus Kelemen, mentionand ca nu este usor sa fie declansate alegeri anticipate. El a aratat ca, oricum, in 2012 vor avea loc alegeri.

„Important este sa ne pastram calmul, sa facem analizele necesare si sa stabilim coordonate dialogului politic, institutional, asa cum am facut de fiecare data”, a mai spus presedintele UDMR.

Daca sunt indeplinite conditiile pentru sesiune extraordinara, UDMR e de acord

„Daca se indeplinesc criteriile pentru convocarea unei sesiuni extraordinare, UDMR este de acord cu acest lucru. Nici nu trebuie sa fie evitat asa ceva”, a spus el, adaugand ca in Constitutie si in regulamentele celor doua Camere sunt mentionate conditiile necesare pentru o astfel de convocare.

El a amintit ca solicitatea trebuie sa fie semnata de catre o treime din parlamentari, ca trebuie specificate care va fi ordinea de zi si perioada in care se intentioneaza convocarea sesiunii extraordinare. „Eu consider ca rolul Parlamentului nu trebuie neglijat. (…) Dezbaterile politice, dialogul politic trebuie dus in cadrul institutional, nu pe strada. Parlamentul este institutia primordiala unde se fac dezbaterile politice. Daca conditiile sunt indeplinite, noi nu vom bloca asa ceva”, a tinut sa precizeze Kelemen Hunor.

Intrebat daca parlamentarii Uniunii vor semna o astfel de solicitare, lidrul UDMR a raspuns: „Nu noi am solicitat asa ceva”. PNL, PSD si PC vor solicita convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare in care sa se discute situatia politica, solutia avansata de opozitie fiind cea a alegerilor anticipate, precum si modul in care protestele au fost gestionate de catre autoritati, a declarat, luni, Crin Antonescu.

author avatar
Ciprian Purice
101 afisari

1 COMENTARIU

  1. Buna Ziua ! Am plecat acum 21 de ani din Romania cu familia mea , din cauza silei si dezgustului profund fata de Abuzurile si Actele de Coruptie din Administratie si Justitie. Sint realizat si traiesc stabilit in Paris – Franta.
    Doresc sa transmit Autoritatilor Romane si Justitiei Corupte care functioneaza cu zel numai pentru cei saraci caci o DEMOCRATIE nu se construieste cu jafuri , hotii de tot felul, minciuni si prin Tergiversarea si Musamalizarea Dosarelor Penale grele de Coruptie care a adus Poporul Roman IN PRAG DE DISPERARE. Jos basescu , Jos Guvernul Boc, jos Parlamentul rusini nationale , Jos toti Responsabilii din justitie care au tergiversat si musamalizat Dosarele Penale Grave ……unde sau invirtit sume uriase de bani !!APEL OAMENI BUNI UNITI-va SI IESITI PASNIC IN STRADA SI SOLIDARIZATI-VA CU protestatari pentru a da jos Mafia Portocalie !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger