AcasăNewsKelemen Hunor: "Datoria TVR trebuie stearsa"

Kelemen Hunor: „Datoria TVR trebuie stearsa”

Kelemen Hunor, presedintele UDMR, a anuntat ca propune stergerea datoriei pe care TVR o are catre bugetul de stat.

Politicianul este convins ca acest lucru este posibil si chiar vede in aceasta varianta singura solutie viabila pentru relansarea Televiziunii Nationale.

„Eu am propus, si sunt convins ca se poate realiza, stergerea datoriei TVR catre bugetul de stat. Pana cand nu se va sterge aceasta datorie, e putin probabil ca televiziunea se va relansa. Nu actuala conducere a cumulat datoriile. Decapitarea televiziunii, decapitarea conducerii nu va rezolva problema. Nu dispar datoriile si nu vor fi mai multi bani, de aceea eu resping din start aceasta solutie”, a afirmat Kelemen Hunor.

In plus, Hunor vrea o restructurare a Televiziunii Romane si este convins ca „o disputa politica pe aceasta tema ar strica si mai mult”.

Presedintele UDMR ar miza si pe „modificarea legii de functionare a TVR, in sensul de a prelua toate cheltuielile. Insa acest lucru ar trebui facut intr-o anumita limita, pentru ca nici bugetul statului nu este o fantana fara fund”.

In cazul in care se alege a doua varianta, Hunor sustine ca „aceasta varianta nu trebuie sa presupuna transformarea jurnalistilor TVR in functionari publici”.

Hunor a mai precizat ca spera ca pana la sfarsitul lunii septembrie sa se decida soarta TVR si ca a primit semnale conform carora reprezentantii Partidului National Liberal ar fi de acord, deja, cu stergerea datoriilor TVR catre bugetul de stat.

author avatar
Cristi Ionita
88 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger