AcasăNewsDemisie neasteptata in Kazahstan: Premierul a renuntat la conducerea Guvernului!

Demisie neasteptata in Kazahstan: Premierul a renuntat la conducerea Guvernului!

Primul ministru al Kazahstanului a anuntat pe neasteptate ca si-a depus demisa din functia de premier, demisie care aduce cu sine si dizolvarea Guvernului.

Serik Ahmetov, 55 de ani, premierul Kazahstanului, a demisionat, miercuri, scrie abcnews.go.com. Presedintele Nursultan Nazarbaev l-a propus pe actualul sau sef de cabinet, si fostul premier al statului, sa il inlocuiasca in functie.

„Guvernul a demisionat”, a declarat serviciul de presa al Guvernului, astfel fiind confirmate informatiile transmise de televiziunea publica.

De asemenea, Ahmetov a precizat ca demisa sa a fost acceptata de presedintele Kazahstanului, fara a oferi vreo explicatie cu privire la decizia sa neasteptata: „Seful statului mi-a acceptat astazi (n.r. miercuri) demisia”.

Ahmetov a condus Guvernul din 2012, dupa ce fostul premier, Karim Maksimov (2007-2012), a acceptat un post foarte important, ca sef al administratiei prezidentiale. Serviciul de presa al presedintiei a anuntat, intr-un mesaj postat pe contul de Twitter, ca Nazarbaev a propus candidatura sefului sau de cabinet, Karim Maksimov.

Foto: tengrinews.kz

author avatar
Alina Costache
103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger