AcasăNewsJustitia, sufocata de plangerile penale pe care si le fac politicienii

Justitia, sufocata de plangerile penale pe care si le fac politicienii

Alina Mungiu Pippidi spune clasei politice ca este cazul sa renunte la excesele dambovitene si sa adopte un comportament normal

O campanie electorala in care amenintarile cu puscaria curg si de o parte si de alta nu are cum sa se termine bine, avertizeaza Alina Mungiu Pippidi.

Alina Mungiu Pippidi spune clasei politice ca este cazul sa renunte la excesele dambovitene si sa adopte un comportament normal

Mungiu afirma ca este o greseala sa fie folosite amenintari cu Justitia si sa fie ”inundati adversarii” cu plangeri penale. Pe de o parte, Justitia va fi sufocata de ”cauze pur politice”, iar pe de alta orice verdict dat va fi contestat de una sau alta dintre tabere, care vor si racni ca doamna legata la ochi este ”controlata”. De adversari, evident.

Pe de alta parte, Politia va fi si ea pusa inutil la treaba, din moment ce legea o obliga sa cerceteze orice plangere penala. La zi, politicienii au deja un maldar de dosare: Emil Boc 30 de astfel de plangeri (multe legate de taierile de salarii, ce-i drept), Gabriel Oprea 14, Cornel Vadim Tudor 11, Dan Diaconescu trei, iar Crin Antonescu si Kelemen Hunor cate doua de caciula. Pe langa sufocarea Justitiei, ploaia de dosare politice va tensiona si mai mult societatea, cu toate pericolele care decurg de aici.

author avatar
Simona Badulescu
219 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger