AcasăNewsJustitia romaneasca a capotat

Justitia romaneasca a capotat

Mai nou, magistratii amana procesele sau dau decizii

Judecatorii cu mari dosare la activ au luat naravul amanarii iar cei cu spete mai putin sonore darcare afecteaza grav oameni obisnuiti, dau decizii revoltatoare, ultimul exemplu in acest sens fiind lasarea in libertate a soferului care a accidentat o fata de 10 ani pe trecerea de pietoni si a fugit lasand-o sa zaca, plina de sange, in drum. 

Mai nou magistratii amana procesele sau dau decizii

Intrebarea care se pune este pe baza carei legi au decis judecatorii de la Sectorul 4 ca un sofer care nu a avut niciodata carnet de conducere si care a fugit de la locul accidentului lasand in plata Domnului un copil ranit merita si poate fi cercetat in libertate. Decizia magistratilor in acest caz nu numai ca este una stupefianta, dar ea si pune o data in plus sub semnul intrebarii Justitia romaneasca. Una care exceleaza in ultimul timp in scandaluri si in nereguli interne.

Atacata din exterior si roasa din interior

Nenumaratele probleme scoase la iveala in urma razboiului declansat intre magistrati si politicieni (decizii comandate, abuzuri comise de procurori in timpul anchetelor, dosare fabricate, rechizitorii neprobate adecvat sau incomplete, denunturi dictate de anchetatori etc) au iesit de mult din limitele unui stat de drept si pun la indoiala direct calitatea actului de Justitie. Un act devenit, culmea, inutil si atunci cand functioneaza corect (ii duce dupa gratii pe talhari si violatori) gratie lui Tudorel Toader, actualul ministru al Justitiei. Care a deschis larg portile penitenciarelor pe motiv ca nu pot asigura conditii de detentie civilizate si asa a umplut strazile de recidivisti periculosi. Pe care tot Toader vrea sa-i cadoriseasca si cu mii de euro de caciula, pe post de despagubiri. Asta in timp ce Justitia pastorita de el nu este in stare sa recupereze mai nimic din banii furati de ”pestii” mai mari si mai mici care inoata din 1990 incoace acvariul administrativ al tarii si nici sa determine extradarea fugarilor de lux care dat cu tifla Romaniei – lista pe care mai nou s-a inscris si celebra Elena Udrea. Privita in acest context, capata sens si eliberarea soferului de care vorbeam la inceput, dar se pierde in schimb orice speranta.

author avatar
Simona Badulescu
396 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger