AcasăNewsJustiția, paralizată de conflictul Savonea-Birchall

Justiția, paralizată de conflictul Savonea-Birchall

Lia Savonea și Ana Birchall se vor lua de păr la CCR

Problemele din Justiție par că nu se mai termină. Spiritele s-au încins şi mai tare de la numirea procuroarei Adina Florea, cea care a câștigat cu punctaj maxim examenul pentru șefia Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Lia Savonea și Ana Birchall se vor lua de păr la CCR

Lia Savonea, peședinta Consiliului Superior al Magistraturii, susține numirea Adinei Florea și a convocat de șase ori magistrații CSM, dar aceștia au găsit diferite tertipuri pentru a nu se prezenta la ședințele plenului. Pe de altă parte, Ana Birchall vrea ca acestă Secție specială să nu existe, declarând în nenumărate rânduri că nu s-ar respecta legea dacă instituția ar funcționa.

Astfel, scandalul din Justiție dintre cele două a continuat și ieri. Birchall, ministresa revocată din funcție, dar ținută pe post cu ajutorul președintelui Iohannis care așteaptă să citească motivarea CCR, a reacționat după ce Savonea a anunțat că va sesiza CCR cu privire la acest conflict.  Aceasta a declarat că nu i se poate reproșa ceva deoarece ea, în calitatea oficială pe care o are și ca jurist, nu a făcut decât să ”respecte legea și nu se simte lezată de afirmațiile șefei CSM, Savonea”. Tot ieri, la câteva ore de la declarațiile incendiare dintre cele două doamne de la Justiție, au apărut în presă și înregistrările cu șefa Guvernului, Viorica Dăncilă, care solicta adoptarea unor legi care să respecte independența și autoritatea judecătorilor.

Războiul magistraților

Plenul CSM nu vine la ședințe, dar vrea sesizarea CCR

În replică, la câteva ore, cei șapte procurori și judecători care au boicotat numirea Adinei Florea și funcționarea Secției Speciale au început să se agite pentru ca această structură care i-ar putea incrimina să nu existe. Interesul procurorilor ar fi ca SIIJ să nu funcționeze, pentru că ar putea plăti și ei, ca orice cetățean, pentru faptele comise. Așa că cei șapte magistrați din CSM, care au chiulit de la ședințe dar au încasat indemnizația, au emis un comunicat în care i-au cerut din nou președitelui CSM, Lia Savonea să ia măsurile de salvare și ”să facă o nouă sesizare la CCR”. Cei șapte au scris că le sunt atacate ”autoritățile judecătorești”. Magistrații care au inițiat acest demers sunt: Andrea Annamaria Chiș, Mihai Bălan, Bogdan Mateescu, Tatiana Toader, Florin Deac, Mihai Cristian Ban și Nicolae Solomon.

author avatar
Ramona Feraru
219 afisari

1 COMENTARIU

  1. Magistratii fug de raspundere ca dracul de tamaie !!.
    Magistratii iresponsabili au facut posibila distrugerea tarii,ei sunt cei care s-au jucat dea ALBA -NEAGRA .Ei au trenat procese pina la presriere,ei au eliberat mafiotii,excrocii,evazionistii ,criminalii,tradatorii ,ei sunt cei care sfideaza legile ,
    ei au facut jocul gastilor zise partide,ei au facut posibila mascarada de privatizare ,iar cand se pune problema raspunderii privind hotaririle luate o dau cotita ,blocheaza orce nu-i
    in interesul lor.magistratii sunt stat in stat !!.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger