AcasăNewsJustitia lui Iohannis si-a ridicat poalele

Justitia lui Iohannis si-a ridicat poalele

Nu cred sa fi fost vreodata un spectacol din justitie mai mizerabil ca acum. Vechea garda, ranita la orgolii si mai ales la interese, nu e dispusa sa faca niciun pas inapoi. Trage cu dintii de ce a mai ramas din statul paralel, mizand prosteste pe reabilitarea sistemului mafiot care l-a creat si l-a condus. Oamenii acestia ori nu vor ori nu pot sa inteleaga ca, pentru a deveni credibila, justitia trebuie sa se primeneasca pana la nivel de aprod de judecatorie. O justitie politizata sau slugarnica fata de presedinte si condusa de SRI se poate numi oricum, numai justitie nu.

Presedintele nu vrea sa vada ca dreptatea e impartita pe cartela Si aia expirata

Putin cate putin ies la iveala imagini care demonstreaza ca preocuparile justitiei, impartitoarea de dreptate, nu prea au legatura cu dreptatea. Cand Cristina Tarcea, presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, „considera procurorul o specie superioara avocatului” – l-am citat pe Liviu Plesoianu – incepi sa te dumiresti ce se intampla in interiorul sistemului care ne-a guvernat. Si inca ne mai guverneaza.

Canibalism profesional in numele dreptatii

Daca ridici un pic coltul cortinei, descoperi un angrenaj monstruos in care, odata prins, nu mai ai nicio sansa de scapare. Oameni trimisi la puscarie doar pe baza unor denunturi, fara alte probe la dosar. Iar de aici se intelege ca rolul procurorului era doar sa incropeasca un dosar, mai departe avea cine sa se ocupe de inculpat si sa-l invete minte. Sa-l fereasca sfantul insa pe judecator sa nu pronunte o condamnare zdravana, pe placul stapanului. Sau sa dea o achitare pentru lipsa de probe. Devenea urmatoarea victima a sistemului din care, culmea, facea si el parte, pentru ca procurorul se putea sesiza pentru un pretins abuz in serviciu. Canibalismul asta profesional se numeste justitie? Asta este justitia pentru care Iohannis s-a dat si se da de ceasul mortii si face circul asta gretos? Asta este justitia pe care strada si opozitia o apara? Asta este justitia pe care ambasadorii sau emisarii naimiti ai Europei si Americii o protejeaza si o ridica in slavi?

Justitie sau politica?

Cu ce fel de justitie avem de-a face cand primul judecator al tarii scapa caii din darlogi si o ia pe aratura politicii, dandu-si cu parerea despre revocarea Codrutei Kovesi? Cata incredere poti avea intr-un inalt magistrat care il ia la refec pe insusi ministrul Justitiei? Nici nu mai are importanta ce a spus, e vorba de simplul fapt ca avea obligatia, ca si in alte situatii, de a se abtine. De cat credit mai poate beneficia Cristina Tarcea din moment ce incalca prevederea care ii interzice sa se exprime public cu privire la procese aflate in curs de desfasurare, fiind vorba de procesul liderului PSD Liviu Dragnea? Ori e justitie ori e politica?

A naibii onoare, zau!

Mai are rost sa vorbim despre moralitatea procurorilor cand dai peste un Onea sau un Negulescu, experti la paradit destine? Ani de zile si-au facut de cap nestingheriti, avand-o in spate pe Laura Codruta Kovesi, care nu contenea cu aprecierile la adresa lor. Si mai e un Eva, un Papici, un Man, o Camelia Bogdan si inca multi altii care cred ca republica procurorilor e nemuritoare. Si mai avem chiar si o Codruta Kovesi, fosta sefa DNA, corectitudinea intruchipata, despre care tocmai a iesit la iveala ca a beneficiat de o locuinta de serviciu desi mai avea una, proprietate personala. Ca sa nu existe vreo confuzie, e una si aceeasi cu Laura Codruta Kovesi decorata mai abitir ca un general al Armatei Rosii si pentru care Klaus Iohannis a fost la un pas sa-si rupa gatul aparand-o. Despre ce onoare o fi vorba aici, naiba stie.

Cine raspunde?

Interesant este si ca doi dintre procurorii care s-au inscris pentru a ocupa functia libera de sef al DNA pare ca nu au inteles mare lucru din mersul schimbarilor nu numai dorite, dar si necesare in justitie. Marius Iacob, fostul loctiitor al Codrutei Kovesi, o fi un bun profesionist, nu ma lansez in comentarii. Dar simpla lui prezenta in imediata ei apropiere, fapt ce mi se parea mai degraba a fi un fel de scut, nu-mi inspira multa incredere. Cel putin jumatate din secretele murdare ale institutiei ii sunt si lui cunoscute. Si a tacut ca pestele. Apoi, Florentina Mirica, un obscur procuror de la un parchet de judecatorie ajuns sa se ocupe de anchetarea magistratilor, este exact bomboana de pe coliva justitiei. Dincolo de relatiile prin care a ajuns la DNA, ce o mai recomanda pentru pentru cea mai inalta functie din pacaleala asta de anticoruptie? Este foarte adevarat ca procuroarea Mihaiela Moraru Iorga a afirmat ca DNA trebuie sa-si asume greselile. De acord, dar numai atat? Isi cere scuze si gata? De raspuns, nu raspunde nimeni?

author avatar
Valentin Boeru
4.599 afisari

10 COMENTARII

  1. @ Un ziarist care citează opiniile unui politician despre ce ar considera un judecător ? Se plătesc și astfel de articole ?

  2. ODATA cu UCIDEREA LA VIENA A LUI Marin Ceaușescu, fratele mai mare al dictatorului Nicolae Ceaușescu, care fusese in ultimi 16 ani, pana in dec 1989, șeful Agenției Economice a României la Viena, S-A DAT SI STARTUL (de catre aparatori- tradatori ai patriei) DISTRUGERII economico-financiare a ROMANIEI (privatizarea NORD-SUD; EST-VEST e o mare vrajeala oferita de MAFIA interna pentru……….. ). A sevedea ce/cine au facut cu; creeantele externe EXISTENTE IN DEC 1989 de miliarde de dolari ale RO, cu SISTEMUL BANCAR ROMANESC,(depozitele bancare ), cu INDUSTRIA(inclusiv cea de aprare) si AGRICULTURA Ro, cu AVUTIA NATIONALA (bogatiile solului si subsolului, fauna, padurile, etc), cu alungarea din tara a peste 5 milioane de romai, cu banii FURATI din BUGETUL TARII (prin administratia publica centrala si locala supradimenisonata, cu salarii si pensii speciale), etc Pentru stabilirea adevarului si a normalitatii in RO vis a vis de nenorocirile si atrocitatile ce se petrec in tara dupa 1990 E DE STRICTA NECESITATE INFIINTAREA CURTII MARTIALE SI/SAU SESIZAREA Curtii Penale Internaționale (Tribunalului Penal Internațional) de la Haga .

  3. Madame Tarcea nu e cu nimic mai desteapta, sau mai cu bun simt decat „muntele” de imoralitate. Cand se afirma desteapta targului ca nu face „greseala” sa-i considere pe avocati egalii procurorilor este in exact aceeasi sufragerie cu Stanciu care se considera partenera DNA. Astea n-au trecut nici anul intai, cu restante, la drept. Pe langa faptul ca se revendica „judecatoare”, desi judecata lor lasa mult de dorit, au ramas in evul stalinist timpuriu, cand procurorul era terminatia nervoasa a tatucului insusi…Astea nici nu meritau sa treaca peste anul 1990 in activitate…si lui Ceausescu i-ar fi fost rusine cu ele, pentru ca, desi practica era aia cu procurorul binom cu securistul, in discutiile publice, judecatorii aveau vorbe democrate, cu „drepturile omului”, cu „dreptul roman”, „codul lui Napoleon”…Daca-l mai bagi in ecuatie si pe marele tut, care nici el nu intelege cm ar fi realizata „egalitatea de arme” in sala de judecata, ba mai este oripilat si de „dictatura majoritatii” (desi, marele idiot ar trebui sa stie ca asa a ajuns el presedinte, ca, daca am fi analizat calitatea umana a multor „fani”, l-am regreta pe el acum si l-am blestema pe Ponta…).Eu tot nu inteleg ce-i cu procurorii astia, ori sunt magistrati si independenti si recunosc statul de drept democratic cu egalitatea de arme,cu respectul pentru statutul magistratilor, cu respectarea obligatiei de retinere, ori sunt functionari ai statului, acuzatori publici, subordonati ministrului de justitie, recte guvernului, ca facand parte din executiv si se supun controlului ierarhic. E clar ca avem o problema constitutionala, e musai sa-i defineasca si sa-i puna la locul lor pe acesti functionari publici …atinsi de schizofrenie sociala
    P.S. Ma tot bantuie afirmatia lui Basescu, autorul acestor brambureli institutionale, cel ce a transformat justitia dintr-o putere in stat in sluga proasta, gata oricand sa-i pupe papucul bulibasei, care tocmai a facut-o stabor. Dupa ce a adus-o pe Macovei, cu toata suita ei de femei suparate si oengiste, multe in „afiliatie de idei” cu ea si cu Bivolaru, a hotarat sa „scape” de bucuresteni, ca orice provincial complexat avea impresia ca bucurestenii sunt de vina ca pare el taran, asta a fost motivul afirmat pentru care a adus-o pe Stanciu. Dupa asta, hemoragia de „anticorupti” provinciali n-a mai putut fi oprita, ca astia nu vin singuri, isi iau toata „oastea”…A fost prima data cand un „asta” a recunoscut public ca si-a adaptat statul la mediocritatea proprie, in loc sa incerce sa se adapteze el la stat….cam de aici ar trebui sa retezam capetele hidrei

    • Personajul „un mizantrop” zice că Băsescu a adaptat un stat „deosebit”, la mediocritatea sa, statul devenind mediocru, condus chiar și de Dragnea și Tăriceanu ,că ăla „paralel” ar fi condus de Iohannis, după spusele ăstora?

  4. Vedeti voi. In politica de calitate se arunca fumigne pt a lasa sa se creada ca acolo se da lupta. Pulimea da buluc cu furcile catra acolo.De fapt ei se duc feriti de adevaratele lupte ce le duc toti politicienii asumati.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger