AcasăNewsJustitia care face lideri politici nu mai e justitie

Justitia care face lideri politici nu mai e justitie

Justitia este aceea care l-a scos pe Victor Ponta din fundul debaralei in care tot ea l-a bagat, cu aproape trei ani in urma

Dincolo de pacatele politicienilor (multe si grele), realitatea este ca Justitia noastra a dat-o rau de tot in bara. Iar culmea culmilor este ca nu numai politicul si-a bagat ratul in Justitie, ci si Justitia tropaie dupa bunul ei plac pe scena politica.

Justitia este aceea care l a scos pe Victor Ponta din fundul debaralei in care tot ea l a bagat cu aproape trei ani in urma

Tinuta sub obroc pana in 2005, dona Justitie si-a pus poalele-n cap in ultimii 13 – 14 ani. A facut-o, ce-i drept, cu ajutorul unor legi tembele – deci ajutata de politic, dar asta nu scuza nici abuzurile si nici prestatia de proasta calitate profesionala si umana a unor magistrati.

Cazul lui Ponta: Justitia te urca, Justitia te doboara

Aplaudata la scena deschisa pentru pescuirea primilor ”pesti mari”, Justitia s-a imbatat cu primele succese si, ca orice om beat, a inceput sa se dea in stamba.  S-a apucat sa decida ea cine sa fie opinca ”penala” si cine vladica politica mai exact. Justitia a eliminat din politica nume celebre (Adrian Nastase este exemplul clasic in domeniu), dar, din pacate pentru noi toti, nu cu procese/dosare beton. Chiar si asa, Justitia a reusit, cu dosarele ei, sa-i rareasca pe ”baronii” de toate culorile politice si sa tranteasca usa Parlamentului in nasul unora dintre nobilii ramasi pe meterezele judetelor, ba chiar si sa-l doboare din saua guvernului pe fostul premier Victor Viorel Ponta. Iar daca stam stramb si judecam drept se poate spune si ca tot Justitia l-a facut presedinte pe Klaus Iohannis din moment ce acesta nu ar fi putut ajunge la Cotroceni daca ICCJ l-ar fi condamnat in timp util, in 2014, pentru incompatibilitatea in care s-a aflat la un moment dat ca primar. O dovada in plus ca, in Romania, Justitia este de multe ori aceea care poate face sa fii luat in seama ca om politic, nu vocea si talentul din dotare, este recentul caz al lui Victor Ponta. Care practic a fost scos din nou la lumina de achitarea dictata de instanta. Si chiar daca inculparea si mersul repetat la tribunal nu i-au facut la fel mult rau lui Calin Popescu Tariceanu, este evident ca liderul ALDE a prins la randul lui aripi dupa ce a fost de asemenea achitat de magistrati. Aripi suficient de ample cat sa-l faca pe Tariceanu sa-l infrunte frontal pe Liviu Dragnea si sa ridice, in interiorul coalitiei guvernamentale, pretentii la tronul Cotroceniului. Iar daca tot l-am pomenit pe Dragnea, sa nu uitam ca Justitia este aceea care va decide si viitorul liderului PSD – implicit viitoarea configuratie a scenei politice romanesti. Dupa cum se poate constata, Justitia noastra este o dama extrem de influenta. Iar asta nu ar fi rau, ba chiar ar fi normal, daca legislatia juridica ar fi in buna regula iar magistratii ar ancheta/judeca strict in functie de faptele probate si cu autoritatea data de stiinta de carte. Din pacate pentru noi toti, lucrurile nu stau insa deloc asa.

author avatar
Simona Badulescu
285 afisari

3 COMENTARII

  1. Apreciați că liderii din partide ar trebui să completeze declarații pe propria răspundere în care să declare că nu sunt în nici una dintre situațiile stabilite de lege ca incompatibilități pentru deținerea de funcții politice ?

  2. Serviciile si justitia la facut pe pontak sa ajunga sus si la ordin sa se dea jos a refuzat initial,iar dupa provocarea evenimentului de la Colectiv, a inteles ca nu este o gluma si si-a dat demisia la casto pe o retea de sicializare.Actualul Mutalak a fost produs de aceleasi mijloace plus un servviciu de informatii strain,se vede dupa cum joaca la ordinele stapanilor,sa vedem pana cand il vor tine sus si daca va pica jos la ordin sau va fi nevoie de un alt eveniment groaznic,pentru romani,nu pentru mutalak.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger