AcasăNewsJurnalistul Robert Turcescu risca sapte ani de inchisoare

Jurnalistul Robert Turcescu risca sapte ani de inchisoare

Intrat in gura specialistilor, dupa ce a postat documente conform carora ar fi fost ofiter sub acoperire, jurnalistul Robert Turcescu risca ani grei de inchisoare pentru ca a dat publicitatii informatiile respective.

Cazul lui Robert Turcescu a atras atentia inca din momentul in care a fost avansat la gradul de colonel de catre Gabriel Oprea, fostul ministru al Apararii. Conform listei publicate la vremea respectiva, Turcescu nu avea niciun grad.

Totusi, jurnalistul a publicat duminica mai multe documente conform carora de fapt era locotenent-colonel sub acoperire. Turcescu a publicat informatiile respective cu titlul de „spovedanie” si a precizat ca nu mai putea vorbi despre un posibil candidat la alegerile prezidentiale care sa fie ofiter sub acoperire in conditiile in care si el a fost ofiter sub acoperire.

Turcescu a anuntat, duminica seara, ca documentele sunt reale si ca se retrage din viata publica cel putin pentru o perioada, urmand sa renunte si la emisiunea pe care o avea la B1 TV.

„Nu stiu daca se numeste retragere din presa, stiu ca, in contextul actual, pana cand un judecator va spune daca am gresit sau ba, nu mai am taria de a ma afisa public. Nu mai puteam veni in fata voastra vorbind despre ofiterul acoperit care candideaza la presedintie si eu sa ma simt asa in interiorul meu”, a declarat Robert Turcescu.

Spovedania lui Robert Turcescu s-ar putea sa-l coste scump pe acesta in conditiile in care jurnalistii de la DC News sustin ca omul de televiziune risca pana la sapte ani de inchisoare pentru ca a divulgat informatiile respective.

Conform articolului 303 din Noul Cod Penal, divulgarea, fara drept, a unor informatii secrete de stat, de catre cel care le cunoaste datorita atributiilor de serviciu, daca prin aceasta sunt afectate interesele unei persoane juridice dintre cele prevazute in art. 176, se pedepseste cu inchisoarea de la doi la sapte ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.

author avatar
Cristi Ionita
852 afisari
Zenville

Ultimele știri

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...

Vânt puternic în mai multe zone din țară. Avertizare de la ANM – HARTA/Cum va fi vremea în București

Vântul va avea intensificări, vineri, în cea mai mare parte a țării. Rafalele vor fi mai puternice la munte, în zona înaltă. Meteorologii au...
proger